За трети път беше удължен срока на разследване по делото

...
За трети път беше удължен срока на разследване по делото
Коментари Харесай

За трети път удължиха разследването на катастрофата с Местан

За трети път беше продължен периода на следствие по делото за злополуката, в която взе участие водачът на ДОСТ Лютви Местан и при която почина 6-месечно бебе, заяви представителят на окръжна прокуратура в Кърджали Димитрина Делчена. Новото удължение с два месеца се постанова, тъй като движимостите лица към момента не били подготвени с назначената по делото авто-техническа експертиза. Новият период за следствие е 14 декември. На този стадий единствения обвинянем по случая е водачът на партия ДОСТ.

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в основния интернационален път, водещ към Гърция, последва конфликт с " БМВ ", движещо се от Кърджали по посока на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ". От удара " БМВ " -то излетява от основния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В злополуката почина 6-месечно момиченце, пътуващо се със фамилията си към Кирковско. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина единствено с изкълчена китка.

Часове след случая водачът на ДОСТ беше арестуван от полицията и му беше повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР