За трети ден броят на заразените с Covid-19 в Русия

...
За трети ден броят на заразените с Covid-19 в Русия
Коментари Харесай

Трети ден заразените руснаци растат с над 10 хиляди

За трети ден броят на инфектираните с Covid-19 в Русия нараства с над 10 хиляди души, само че в последните два дни има леко понижение на новите случаи. Във вторник към оповестените регистрирани заболели са прибавени още 10 102 случая, за денонощие са умряли нови 95 пациента и по този начин броят им към този момент е 1451, предадоха съветските организации.

Столицата Москва продължава да е най-засегната. Отново повече от половината нови инфектирани са от тях. Общо в страната диагностицираните с ковид в страната са 155 370, а в Москва са 80 115.

Властите свързват растежа на новите случаи с увеличеното тестване на хората. Вече са извършени над 4.4 млн. лабораторни проучвания на ковид, единствено за последното денонощие са към 157 хиляди.

От новите случаи 49.1% не са имали клинични проявления на заболяването и са открити единствено с помощта на тестванията, оповестяват от съветския действен щаб.

От московския подобен допълват, че до момента в който броят на проучвания се усилва, признатите в болница остават на същото равнище като преди. Това свидетелства, че съумяваме да понижим риска от разпространяването на инфекцията и не да не се позволяват тежки последици от вируса за пациентите, показват от щаба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР