За третата си колекция за Burberry за сезона пролет/лято 2020

...
За третата си колекция за Burberry за сезона пролет/лято 2020
Коментари Харесай

Burberry съчета лукса и стрийт облеклото в Лондон

За третата си сбирка за Burberry за сезона пролет/лято 2020 година италианският фешън дизайнер Рикардо Тиши е заложил на обичайните за стилната къща тренчкоти, само че е добавил също стрийт облекло. Колекцията бе показана в границите на Лондонската седмица на модата.
През март 2018 година Тиши, който е работил за Givenchy, наследи Кристофър Бейли на поста креативен шеф на Burberry, като имаше за цел да възроди английската фешън къща, учредена през 1856 година Измина една година от представянето на първата сбирка на Тиши за Burberry в Лондон и наподобява, че 45-годишният дизайнер е разкрил вярната тенденция, оповестява Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" През първия сезон научих писмеността, през втория започнах да пиша, а през този сезон имам възприятието, че пиша книга за това, което правя в " Бърбъри ", сподели той.



Колекцията е въодушевена от викторианската ера, през която е учредена стилната къща. Силуетите са пристегнати в кръста и с богато украсени ръкави. Вниманието привлякоха тренчкоти в пясъчножълто, които са къси начело и дълги откъм гърба, като ненапълно припомнят рединготи. Жените носят рокли с декорация от дантели и с буфан ръкави, както и ризи с отворени начело ръкави или с декорация от пера. За мъжете са планувани костюми в сиво, синьо или пясъчножълто, пристегнати с колани в кръста, тренчкоти, само че също стрийт дрехи. Мъжете носят също парки и пуловери с качулка. Колекцията включва и шалчета с скотски принтове. Преобладаващите цветове са сиво, черно и бежово с акценти в охра, розово, алено и синьо.
Сред присъствалите на дефилето звезди бяха основната редакторка на списание Vogue Ана Уинтур, актрисата Изабел Юпер, певиците Дуа Липа и Карла Бруни, манекенките Джиджи и Бела Хадид, Ирина Шейк.

" Искаме да продължим да сътворяваме първокласни тоалети, без да забравяме стрийт облеклото ", означи дизайнерът.



Манекенки, които носеха рокли, основани с коприва от градината на принц Чарлз, също дефилираха в границите на Лондонската седмица на модата. Облеклата са плод на непредвиденото съдействие сред английския престолонаследник и дуото дизайнери " Вин + Оми ".

" Разговаряхме с принц Чарлз за разнообразни растения, като коприва, див кервел и хрян, а той ни сподели " Отглеждам доста коприва в резиденцията Хайгроув. Защо не дойдете да си вземете коприва? ", описа Вин.

Сред показаните дрехи е елегантно бежово палто, което напомя вълнена дреха, само че е основано от разсади коприва.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР