За трета поредна вечер стотици граждани излязоха в центъра на

...
За трета поредна вечер стотици граждани излязоха в центъра на
Коментари Харесай

Трети ден протест, вече и срещу полицейското насилие

За трета поредна вечер стотици жители излязоха в центъра на София на митинг против олигархичния модел на ръководство на страната и против насилието, което беляза петъчните митинги. Съботните акции започнаха от сутринта в сарая на Доган в парк “Росенец “, където също се стигна до конфликти на протестиращи с полицията и продължиха в центъра на София вечерта.

Причината са конфликтите сред полицията и протестиращите на снощния антиправителствен митинг, които приключиха с побой под колоните на Министерския съвет. Кадри, снимани от протестиращи и оповестени в обществените мрежи, демонстрират по какъв начин служителите на реда влачат хора, които преди този момент са ги замервали с бутилки, зад колоните на Министерския съвет и ги ритат.

Засега съботния митинг на площад “Независимост “ протича умерено, без конфликти.

Организатори на изключителния митинг под надпис " Да защитим демокрацията от ботушите на властта " са “отровното трио “ проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

" Вчера станахме очевидци на провокации, които целяха да основат безпорядък и да ни лепнат замърсен етикет. Снощи в късните часове на митинга полицията брутално пребиваше хора пред Министерски съвет, както може да видите във видеото. Това е незаконно и зверско. Това не би трябвало да бъде нашата страна ", обявиха уредниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР