За трета поредна нощ Беларус беше обхванат от протести срещу

...
За трета поредна нощ Беларус беше обхванат от протести срещу
Коментари Харесай

Нестихва напрежението в Беларус

За трета поредна нощ Беларус беше обзет от митинги против предварителните резултати от президентските избори в неделя, съгласно които президентът Александър Лукашенко, ръководещ страната от 26 години, е спечелил над 80 % от гласовете, оповестиха ДПА и ТАСС.

Стотици хора участваха в митингите в няколко градове. В столицата Минск стачкуващите издигнаха барикади. Полицията се опитваше да разпръсне протестиращите с гумени патрони и шумови гранати, съобщи ДПА. Видеокадри в обществените мрежи показвали униформени мъже да бият и ритат цивилни.

Протестните акции в Минск през вчерашния ден се реалокираха от центъра на града в жилищните региони, отбелязва ТАСС. Практическия целият център на столицата беше блокиран от спецчасти на полицията (ОМОН), вътрешните войски и други силови структури, с цел да попречат на протестиращите да повторят сюжета от предходните два дни.

Европейски Съюз заплаши Беларус със наказания. Според очевидци дейностите на силите за сигурност през вчерашния ден са били доста по-решителни и твърди спрямо предходните митинги. Под техните удари попадат доста от хората, които просто са се оказали на улицата.

Силите на реда обискират дворове и входове на жилища, стопират коли и задържат тези от пътуващите, носещи на ръката си бяла гривна, която тези дни стана знак на митинга.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР