За трета поредна нощ Беларус беше обхванат от протести срещу

...
За трета поредна нощ Беларус беше обхванат от протести срещу
Коментари Харесай

Трета нощ на протести в Беларус срещу резултатите от президентските избори

За трета поредна нощ Беларус беше обзет от митинги против предварителните резултати от президентските избори в неделя, съгласно които президентът Александър Лукашенко, ръководещ страната от 26 години, е спечелил над 80 % от гласовете, оповестиха ДПА и ТАСС.

Стотици хора участваха в митингите в няколко градове. В столицата Минск стачкуващите издигнаха барикади. Полицията се опитваше да разпръсне протестиращите с гумени патрони и шумови гранати, съобщи ДПА. Видеокадри в обществените мрежи показвали униформени мъже да бият и ритат цивилни.

Протестните акции в Минск през вчерашния ден се реалокираха от центъра на града в жилищните региони, отбелязва ТАСС. Практическия целият център на столицата беше блокиран от спецчасти на полицията /ОМОН/, вътрешните войски и други силови структури, с цел да попречат на протестиращите да повторят сюжета от предходните два дни. Според очевидци дейностите на силите за сигурност през вчерашния ден са били доста по-решителни и твърди спрямо предходните митинги. Под техните удари попадат доста от хората, които просто са се оказали на улицата. Силите на реда обискират дворове и входове на жилища, стопират коли и задържат тези от пътуващите, носещи на ръката си бяла гривна, която тези дни стана знак на митинга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР