За трета поредна национално представените работодателски организации призовават за бойкот

...
За трета поредна национално представените работодателски организации призовават за бойкот
Коментари Харесай

Работодателите обявиха поредния бойкот на преговорите за осигуровките

За трета поредна национално показаните работодателски организации приканват за протест на договарянията за осигурителни прагове.

Асоциацията на индустриалния капитал, Българската стопанска камара, търговско-промишлената палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците приканват браншовите съюзи да не вземат участие в договаряния със синдикатите за установяване на минимални равнища на обезпечаване през 2019 година

Според работодателските организации, практиката за установяване на минимални осигурителни прагове демонстрира изтощение на контролната система да се оправи с недекларирания труд. Нещо повече, по този метод се усилва сивият бранш, става известно напън върху заетостта в обособени райони, браншове, предприятия в депресивно положение, на уязвимите обществени групи с ниска подготовка, като се понижава чистото заплащане на наетите лица.

Ако бизнесът и синдикатите не реализиран единодушие по % на нарастване на минималния застрахователен приход по сектори и длъжности, министърът на труда и обществената политика има право да го дефинира служебно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР