За трета поредна година започва обучението за професионална квалификация Приложен

...
За трета поредна година започва обучението за професионална квалификация Приложен
Коментари Харесай

Стартира кандидатстването за професионална квалификация „Приложен програмист“

За трета поредна година стартира образованието за професионална подготовка „ Приложен програмист “, оповестиха от Министерството на образованието и науката. Право да аплайват имат 10-класници, които не се образоват за придобиване на подготовка по специалност от направление " Компютърни науки ". Срокът за подаване на документи е 10.10.19 година
Подготовката, която е по 3-годишна стратегия, се организира в отвън образователно време. Учениците ще се научат да работят с разнообразни операционни системи, езици за програмиране (алгоритмични езици), да употребяват софтуерни принадлежности като интегрирани среди за разработка, принадлежности за моделиране, надзор на изходния код и на конфигурациите, системи за автоматизирано асемблиране (build) и автоматизирано тестване. Ще познават и могат да ползват главните типове логаритми, структури от данни и способи за добра организация на програмния код, както и да конфигурират, конфигурират и управляват нужния прибавен програмен продукт за работа съгласно условията на клиента. Обучението планува и умения за тестване и внедряване на приложения.
В интервала сред 11.10.19 година и 16.10.19 година учениците ще получат ключова дума за достъп до приемния тест на посочен при кандидатстването e-mail. Изпитът съставлява тест с избран брой въпроси за инспекция на общата подготвеност на претендента и мотивацията му да взе участие в програмата. Входящият тест ще се организира на 20.10.19 година от 10:00 ч. и е с дълготрайност два часа. За тези, които не съумеят да се включат на тази дата, е избрана и втора аварийна – 27.10.19 година
Има опция искащите да решат теста и повторно, без значение, че са взели участие на предната дата. В този случай за присъединяване в класирането за включване в програмата ще се взима по-високия резултат. След довеждане докрай на образованието включените в програмата биха могли да стартират работа в софтуерни компании, като не се изключва опцията това да стане още до момента в който са в XII клас.  Софтуерното професионално обучение се организира в съдействие с университети и с работодатели от ИТ бранша.
Обучението се прави в общо пет центъра, обособени към професионални гимназии, в които разполагат с материално-техническа база. Сред тях са Професионална гимназия по компютърни технологии и системи в град Правец, Професионална гимназия по електротехника и електроника „ Апостол Арнаудов “ в Русе, Русенски университет „ Ангел Кънчев “, МГ „ Академик Кирил Попов “, Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “, Професионална гимназия по електротехника и електроника „ Константин Фотинов “, Университет „ Професор лекар Асен Златаров “ в Бургас, Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ и Технически университет в София.
Държавният учебен стандарт за образованието по тази специалност е създаден от IT бизнеса. С придобиването на подготовка за прибавен програмист, приключилият образование ще може да работи, както по поддръжка на периферни устройства, на програмен продукт, по този начин и да конфигурира програмен продукт, да програмира, да поддържа интернет, да е админ на приложения, уеб страници и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР