За трета поредна година във Варна ще се проведе изключително

...
За трета поредна година във Варна ще се проведе изключително
Коментари Харесай

Варна приема за трети път силен международен турнир по плажен футбол

За трета поредна година във Варна ще се организира извънредно мощен интернационален шампионат по плажен футбол, хазаин на който е първенецът на България МФК Спартак. Надпреварата ще е от 16 до 19 май в морската столица и в нея се чака да вземат присъединяване мощни тимове от Европа.

Това ще е и генерална подготовка за тима на Симеон Христов за Шампионската лига в този атрактивен спорт, която ще се организира от 30 май до 9 юни в португалския град Назаре.

През предходната година във Варна дойдоха класните тимове на Новатор (Русия), Уест Дева (Русия) и Силесия (Англия). Турнирът тогава бе извънредно оспорван, а отборите демонстрираха най-красивите детайли от плажния футбол за наслада на публиката, пристигнала да гледа шоуто на пясъка.
Третото издание на Varna International Beach Soccer Cup е част от събитията на "Варна - европейски град на спорта 2019 ".

МФК Спартак записа извънредно показване в Шампионската лига през 2018 година, стигайки до осминафинал в шампионата, а след това приключи като №12 в Европа. Така варненци станаха първият роден отбор, който прескача груповата фаза в главния кръг. В края на сезона пък спартаклии заеха и влиятелното 23-то място в общата класация за всички времена в шампионата, изпреварвайки тимове като Бенфика, Милан, Бешикташ, Леванте, Марсилия и ЦСКА (Москва). Те още веднъж ще пазят достойнството на България като задачата им е да подобрят класирането от предходната година. Жребият за Шампионската лига ще бъде изтеглен в края на месеца, като преди този момент уредниците ще дефинират разпределението на тимовете по урни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР