За трета поредна година в курорта “Албена” се проведе международният

...
За трета поредна година в курорта “Албена” се проведе международният
Коментари Харесай

Царят откри нов тенис център в Албена

За трета поредна година в курорта “Албена” се организира интернационалният шампионат по тенис “Royal cup” под патронажа на Цар Симеон. Надпреварата е учредена от спортния шеф господин Руслан Йорданов.

В “Royal cup” участваха 160 състезатели – двойно повече от предишното издание, на възраст до 14 години. Младите тенисисти са представители на България, Съединени американски щати, Русия, Англия, Кипър, Естония, Украйна, Румъния и Казахстан. Тазгодишната демонстрация бе отдадена на 80-годишнината на Цар Симеон II.

По време на визитата си Негово Величество откри нов тенис център в курортния комплекс “Албена”. Той преряза лентата на комплекса дружно с Маргита Тодорова – шеф “Маркетинг и продажби” и Димитър Станев – заместник-директор “Развитие” в “Албена” АД.



Гости на церемонията бяха заместник-областният шеф Ивелина Илиева, кметът на Добрич Йордан Йорданов, кметът на Каварна Нина Ставрева, зам.-кметът на община Балчик Димитрин Димитров, спомоществуватели на шампионата и сътрудници на “Албена”, взели участие в построяването на тенис центъра.

Царят, който се радваше на голям интерес от страна на участниците, техните родители и посетители, съобщи при откриването на центъра, че е доста значимо младите да бъдат насърчавани да спортуват и пожела на тенисистите да станат медалисти на най-големите шампионати в света. Подобни уреди не са нормално събитие и в други страни и комплексът ще бъде добра реклама на България, сподели Негово Величество.

Царят, който бе придружаван от брачната половинка си Царица Маргарита, пожела “Royal cup” да стане обичаен и даде обещание всяка година член на неговото семейство да се постарае да участва на конкуренцията.



Модерният тенис парк се намира пред хотел “Добруджа”. Той предлага прелестни условия за отдих, развлечения, спорт и туризъм. В новата зона са възобновени осветителните стълбове, сложени са пейки за отдих, както и тенис скулптури. Визията допълват и забавни указателни табели, които демонстрират пътя към шампионатите от “Големия шлем”. В самия център е построен шадраван, който с цветното си осветяване основава прелестна атмосфера в късните часове.

Тенис паркът има централна алея, която е необятна 8 метра. Разполага с общо 7 тенис корта, с настилка шамот, като един от тях е стадион с мобилни трибуни и с осветяване. Всички кортове имат съвременно съоръжение и дават отговор на интернационалните стандарти за осъществяване освен на подготвителни лагери, само че и на надпревари от най-високо равнище. С тях общият брой на кортовете в “Албена” стават 19, а това трансформира комплекса освен във водещ тенис център в България, само че и на Балканите.

Българската федерация по тенис отличи Руслан Йорданов – старши управител “Спорт” във ваканционно населено място “Албена”, за принос в развиването на тениса. Отличието му бе връчено по време на церемонията по разкриване на новия тенис център в комплекса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР