За трета поредна година ученици събират дарения в помощ на

...
За трета поредна година ученици събират дарения в помощ на
Коментари Харесай

Деца събират дарения за възрастни хора

За трета поредна година възпитаници събират дарения в помощ на възрастни и хора с увреждания в Северозападна България. Този път към получателите се причисляват и деца с увреждания от обществен комплекс в Мездра. Събирането на хранителни артикули продължaва през днешния ден и на следващия ден. Във вторник даренията ще бъдат занесени на нуждаещите се.

В село Зверино от акцията " Запази положителното " дарения ще получат 20 пенсионери и самотни родители. От кметството ги показали, защото те са и в описите за обществено подкрепяне.
Стоян Петров, кмет на село Зверино: За мен това е една хубава самодейност, която би трябвало да върви напред с годините. Хората от Зверино мисля, че ще бъдат много положително настроени с тази помощ.
Сред тях е и Иван Ангелов, който отглежда самичък петте си деца. Работи сезонно като строител и няма непрекъснати приходи. От няколко месеца е и със строшен крайник, след случай в гората, до момента в който рязал дърва за огрев през зимата. Трудно стига до магазина, с цел да пазари. Иван към този момент е решил и защо ще употребява дарените хранителни артикули.
Иван Ангелов, с. Зверино: Баница ще се направи, ще има скара, като както постоянно. Торта ще им взема. Благотворителността е нещо, което всеки би трябвало да го прави.
Такъв образец за трета година дават и десетина младежи.
Илияна, основател на акцията: Това, което ни кара да продължаваме да го вършим, е усмивките на децата, на хората, като видят, че има някаква угриженост, че на някой му пука за тях. Катерина, основател на акцията: Мисълта, че има забравени възрастни хора, които няма кой да им донесе самун, няма кой да им донесе брашно, а те сами не могат да отидат, ме кара да си мисля, че някой различен би трябвало да го направи.
Илияна, основател на акцията: Не просто отиваме да им дадем някакви неща, ние отделяме време, приказваме си с тях, те ни описват за метода им на живот.

55 фамилии от градове и села в Северозападна България ще получат хранителни артикули за празниците, а даренията са най-вече от младежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР