За трета поредна година ценителите на виното ще имат възможност

...
За трета поредна година ценителите на виното ще имат възможност
Коментари Харесай

Винената обиколка на света започва на 10 май

За трета поредна година ценителите на виното ще имат опция да опитат виновност от целия свят в границите на ревюто Discover.Vino World в НДК на 10 и 11 май, оповестяват уредниците от DiVino. Наскоро тяхно жури дефинира топ 50 на българските виновност. За това четете тук.

Ресторантьори, сомелиери, хотелиери, търговци и всички експерти, чиято работа е обвързвана с виното, могат да дегустират новите марки и реколти в зала 6 на НДК. Това е опция българските консуматори да се ориентират в голямото предложение на задгранични виновност, показани от портфолиото на 20 вносителите.

Ще се дегустират внасяните виновност от Европа, Северна и Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия. Те ще бъдат разпределени на съществени зони по географски принцип: Франция, Италия, другите страни от Европа: Испания, Португалия, Австрия, Германия, Гърция, Турция и Македония, както и Нов свят. Отделна секция по традиция ще има за пенливи виновност и розе.

На Франция е отделена една от двете най-големи зони на ревюто. Това е страната с най-голяма консумация на вино - 44 л на човек годишно, най-голама стойност на изнесените виновност за 2018 година - 9.3 милиарда евро, по данни на интернационалната организация по лозята и виното (OIV). Виното съставлява 15% от цената на земеделската продукция във Франция, а общата повърхност на лозята е 789 хиляди хектара, което е равно на повече от 1 млн. стадиона за ръгби

За първи път по време на ревюто ще има обособена зона с заведения за хранене, които ще оферират вкусна храна, както за посетителите на ревюто, по този начин и за всички, които са избрали да прекарат времето си в парка към НДК. Храната ще бъде поднесена от готвачите на Hamachi, Mediterraneo и Jobo.

В рамките на ревюто се планува да има и зона със свободен достъп, където всеки ще може да се запознае, опита и купи особено подбрани храни и аксесоари. Щандовете ще бъдат ситуирани във фоайето пред зала 6.

В магазин в границите на ревюто ще се продават виновността на вносителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР