За трета поредна година Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens

...
За трета поредна година Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens
Коментари Харесай

Siemens търси най-добрите журналистически материали за дигиталното бъдеще

За трета поредна година Siemens провежда районен журналистически конкурс Siemens Press Award, чиято цел е да отличи и награди най-хубавите материали по настоящи въпроси на съвремието ни. Тази година тематиката е „ Дигиталното бъдеще на градовете, промишлеността и енергетиката ".

Конкурсът ще се организира в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа – Словакия, Румъния, Унгария, България, Украйна, Хърватска, Словения, Молдова, Черна гора, Сърбия, Австрия, както и Израел.

Основната цел на съревнованието е да отличи най-хубавите медийни материали по тематиката и да насърчи общуването сред публицисти от района. В състезанието могат да вземат участие както печатни, по този начин и онлайн и електронни медии (телевизия и радио).

Материалите би трябвало да са излъчени или оповестени в интервала 1 октомври 2017 година – 14 август 2018 година Те би трябвало да отразяват в дълбочина тематиката в народен или интернационален подтекст. Крайният период за кандидатстване е 15 август 2018 година, като кандидатурите би трябвало да бъдат изпращани на имейл: [email protected].

„ Днес операторите на градска и индустриална инфраструктура, както и на комунални услуги, са изправени пред съществени провокации. Всички те изискват " интелигентен " метод, комбиниран с ограничения за цифровизация ”, изяснява Катарина Свобода, началник „ Комуникации ” за Siemens Австрия и Югоизточна Европа.

Медиите могат да играят основна роля в разясняването и популяризирането на тези набиращи скорост трендове и като един от пионерите в региона на дигитализацията Siemens желае да насърчи и форсира този развой, като кани представители на българските медии да изпратят свои материали за състезанието.

Темата включва както дигитализацията в промишлеността, по този начин и бъдещето на „ умните градове ” с техните интелигентни здания, транспортни системи и инфраструктури. В това число влиза и енергийният бранш, в който „ умните ” мрежи (smart grids) ще играят все по-голяма роля за зареждането с сила на градовете и предприятията.

„ Материалите могат да отразяват необятен набор от аспекти на цифровото бъдеще на градовете, промишлеността и енергетиката, да вземем за пример взаимоотношението сред другите интелигентни инфраструктурни детайли, приносът на дигитализацията за построяването на една по-добра среда за живеене, цифровизацията на индустриалните процеси като мотор на икономическия напредък и конкурентоспособност, обвързваните транспортни мрежи, умните енергийни уреди, които са в положение да интегрират както стандартни, по този начин и възобновими източници, или пък интелигентните здания, които са част от тази цялостна цифрова среда ”, добавя Катарина Свобода.

Изпратените материали ще бъдат оценени във всяка страна от жури, което включва специалисти, водещи публицисти и представител на Siemens. Победителите от обособените страни ще се класират за финалния кръг на надпреварата, което ще се организира в края на септември 2018 година във Виена. Там трите най-хубави журналистически материала от Югоизточна Европа ще бъдат наградени по време на галавечеря.

Повече информация за правила и условия за присъединяване в състезанието - www.siemens.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР