За трета поредна година от 25 до 27 януари в

...
За трета поредна година от 25 до 27 януари в
Коментари Харесай

Задава се Gabrovo Game Jam - Весел хакатон

За трета поредна година от 25 до 27 януари в Музеят на хумора и сатирата в Габрово ще се организира Gabrovo Game Jam, част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – GlobalGameJam (http://globalgamejam.org/). Реализацията на събитието разчита на районно и национално съдействие сред организации работещи в областта на ИТ, културата, образованието, технологиите. Домакин и уредник на Gabrovo Game Jam 2019 е Музеят на хумора и сатирата. На самодейността партнират Технически университет Габрово и Великотърновски университет – Факултет по изобразително изкуство. Генерален спонсор на хакатона е софтуерната компания Acronis.
Какво съставлява GGJ ?
За 48 часа Gabrovo Game Jam ще събере в Музея фенове на компютърни и настолни игри, програмисти, писатели, аниматори и художници. Обединени в тимове те ще създадат игри по обща тематика, която интернационалните уредници GlobalGameJam ще разгласят в деня на старта. В годините обратно е имало тематики като: „ Ритуал “, „ Какво ще вършим в този момент “, „ Звукът от сърцетуптенето “, „ Ние не виждаме нещата такива, каквито са, ние ги виждаме такива каквито сме ние “, „ Вълни ”, „ Зараза ”. Практика в този формат е участниците да имат подготвена съществена концепция за игра. В деня на откриването концепциите се споделят и намират своите екипи. В рамките на две денонощия игрите се разработвят до равнище първообраз, който може да се играе.
Тази година спонсор на Gabrovo Game Jam е световната компания Acronis, която през октомври предходната година отвори офис в България и търси да назначи близо 300 компютърни експерти
Компанията е международен водач в технологиите за сигурност. Софийският офис ще бъде европейският център за високотехнологични разработки на компанията. Едва три месеца след отквирането си и три дни след края на Gabrovo Game Jam, на 30 януари Acronis провежда конференция в София, на която ще дойдат международни имена в областта на киберсигурността. Темата на профилираната конференция е киберзащита и измежду гостите с изключение на представители на Гугъл, Microsoft и VMware, ще има и специалисти от света на технологиите с отворен код.

В миналогодишното издание на Джема се включиха 5 тима. Победител стана играта на „ FOREIGN DISEASE ” на тима на ПМГ „ Акад. Иван Гюзелев ” Габрово.

Желаещите да се включат в хакатона имат опцията да се записват за присъединяване до 20 януари 2019. Това става на адрес на https://ggj.unriddle.it Официалният старт е в 17 часа на 25 януари. В неделя, 27 януари, ще бъдат оповестени спечелилите. Жури ще избере трите най-хубави игри. Наградите са предоставени от генералния спонсор Acronis. Оценяването ще става по общоприети критерии, а това което ще търси журито и ще донесе бонус точки на тимовете са сюжети и персонажи в игрите, близки до Габрово и габровци – съобразителни и спестовни, предприемчиви, с възприятие за комизъм, както и наличието на отличителни знаци на града.

Подробна и настояща информация може да намерите във фейсбук събитието на Gabrovo Game Jam – радостен хакатон или на уеб страницата: http://ggj.unriddle.it/.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР