За трета поредна година на писта Пауталия град Кюстендил ще

...
За трета поредна година на писта Пауталия град Кюстендил ще
Коментари Харесай

Най-добрите СуперМото състезатели от България ще се борят за победа в Кюстендил

За трета поредна година на писта " Пауталия " град Кюстендил ще бъде даден стартът на BMU European SuperMoto Championship и на Републиканския шампионат в клас Скутери. През сезон 2019, в календара на Балканския мотоциклетен съюз са планувани общо седем старта, два в Кюстендил, три в Плевен и два в Гърция на новата писта в град Драма.
Според метеорологичната прогноза писта Пауталия този уикенд ще даде смесени условия, имайки в поради упованията за дъжд в късния съботен следобяд и ранната неделна заран. Заявки за присъединяване в надпреварата са подали 45 водачи от България, Румъния, Турция и Гърция, като те ще се съревновават в обичайните класове SM Junior (65сс и 85сс), S3 (250cc) и OPEN (450cc) и скутери, където тази година ще забележим и състезатели от северната ни съседка, както и за първи път участници от Северна Македония.

SM Junior (65сс/85сс)

При най-малките водачи от клас Джуниър, в последните няколко години сме очевидци на съществено единоборство сред водачите на България, Турция и Румъния, като тази година не се чака нещо по-различно. Интересното за състезателите в Кюстендил е, че пистата е напълно асфалтова, без офроуд част и при упования лек дъжд, прекосяването по цялото трасе няма да се окаже сериозен проблем.

S3/OPEN

В групата на огромните кубатури 250сс и 450сс още веднъж ни чака мощен сезон, в който ще забележим най-хубавите СуперМото състезатели от България да се борят за успеха със своите задгранични съперници. Янко Ташев (Ридо Самоков) и Александър Георгиев (МСК Плевен) към този момент ще се изправят пред един нов кандидат в клас 450сс и това е Майкъл Иванов, който през миналия сезон се състезаваше в дребния клас S3 (250cc) и към този момент е подготвен да премери сили при по-големите. Сезон 2019 бележи и завръщането на един от първите СуперМото състезатели в България – Андрей Асенов, който е събрал сериозна група от СуперМото водачи под шапката на МСК БГ Пауър, един от клубовете в България, който съществено се е фокусирал върху тази дисциплинираност. МСК БГ Пауър, чиито действен шеф се явява не какъв да е, а самият Калин Керин, през сезона е привлякъл своите в редици и Красен Кънчев, който не еднократно е доказвал своите качества като пистов и мотокрос играч.

В Кюстендил ще забележим и някои нови лица от Семеен кодекс Зедмото, които имат зад тила си хиляди обиколки на писта Пауталия, представители от Велико Търново – Мото Клуб Боляри, плевенската школа в лицето на Владислав Димитров (Тийм Гис) и Павлин Първанов (МСК Плевен), който измина пътя от пистовия шампионат, през компликациите на мотокроса назад до СуперМото асфалта. При 250сс машините Димитър Петров (Диана Рейсинг), Алекс Димитров (Мотоспорт Варна), Людмил Александров (Мездрея МХ рейсинг), Кристиян Иванов (НСА Моторспорт) и Виктор Нейчев (Еърмакс Рейсинг) ще оформят предстоящата борба в тази кубатура.

Скутери

Както постоянно, Кюстендил ще даде началото и на републиканския шампионат в дисциплината скутери, където, изключително на дъжд, тези на тип, нежни машини демонстрират изключителна стремителност и изискват съществени качества да бъдат вкарани в " правия път ". Това не е проблем за топ скутер състезателите ни, които ще имат удоволствието да се изправят против своите македонски и румънски сътрудници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР