За трета поредна година на летище Русе на 18 и

...
За трета поредна година на летище Русе на 18 и
Коментари Харесай

Любители на въздухоплаването ще се забавляват на авиорали на летище Русе

За трета поредна година на летище " Русе " на 18 и 19 май ще се срещнат експерти и запалянковци на АВИО РАЛИ РУСЕ 2019. В настоящето издание на АВИО РАЛИ РУСЕ са поканени пилотите-любители на леката авиация с техните машини, като в програмата са включени на практика и осведомителни събития.
Посетителите ще се срещнат с участниците в любителската и професионална авиация в страната, както и да следят демонстрации на разграничи авиомоделни спортове. Зрителите ще видят спортни двуместни и четириместни самолети, мото делтапланери, топловъздушен балон, моторен парапланер. В събота през целия ден ще има полемики и срещи с изявени български спортни водачи, инструктори, и преподаватели, които ще споделят своя опит с аудиторията. Предвидена е и експозиция на дронове на Русенски университет " Ангел Кънчев " и авиомодели на Спортен модел клуб " Приста ".
Инициативата е на Спортен модел клуб Приста със съдействието на Община Русе, като концепцията се заражда преди повече от 6 години вследствие на сполучливи и завладяващи срещи на водачи и поддръжници от страната в град Русе.
Съботната стратегия планува от 9 ч. до 11:30 ч. издигане с топло-въздушен балон. Официалното разкриване е от 11:30 ч. до 12:00 ч. От 12 ч. до 13 ч. са стартовете на начинаещи с авиомодели. Желаещи ще се срещнат от 13 ч. до 13:30 ч. със з.м.с. Таня Обретенова - първенец по безмоторно хвърчене.
Работилницата за хартиени самолети е отворена от 13 ч. до 18 ч.
От 13:30 ч. до 14 ч. е планувана среща с Борис Аргиров - клуб по балонизъм " Феникс ", а от 14 ч. до 14:30 ч. с гл. ас. Стоян Аврамов – катедра " Транспортна и авиационна техника " в ТУ Пловдив. Следва среща от 14:30 ч. до 15:30 ч. с доцент Георги Христов - цивилно приложение на дронове, катедра " Телекомуникации ", ТУ Русе.
Дискусии по разнообразни тематики ще има ота 15:30 ч. до 16:30 ч. От 16:30 ч. до 17:30 ч. са демонстративни стартовете на авиомодели на Спортен модел клуб " Приста " - Русе
От 17:30 ч. до 19 ч. ще прелитат по " кръга " леки самолети и мотоделти.
В неделния ден ще има още веднъж от 8 до 10 ч. издигане с топло въздушен балон; от 10 ч. до 12 ч. прехвръкване по " кръга " на леки самолети и мотоделти. От 12 ч. - 13 ч. участниците ще дискутират, след което проявата ще бъде закрита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР