За трета поредна година миграционният натиск към Европа намалява в

...
За трета поредна година миграционният натиск към Европа намалява в
Коментари Харесай

Близо 8 000 мигранти са влезли в ЕС през първите три месеца на годината

За трета поредна година миграционният напън към Европа понижава в сравение с пиковите стойности от 2015-2016 година Това демонстрират последните данни на Международната организация по миграция. Близо 8 000 мигранти са влезнали в Европейсикя съюз през първите три месеца на годината. Сред най-засегнатиге страни от Европейски Съюз е Малта, която се намира на първа линия на миграционните потоци от Северна Африка. 

Миграционният напън към най-малката страна членка на Европейския съюз Малта към този момент е надалеч от пиковите моменти в разгара на бежанската рецесия преди 3 години. През тази година са пристигнали едвам 87 мигранти. Островната страна одобри три кораба с мигранти от началото на годината, само че се контракти те да бъдат презаселени в други страни от Европейския съюз.

Най-натоварени остават трите съществени мигрантски маршрута през Средиземно море. Бум бележат противозаконните влизания от Мароко към Испания.

Основният поток към Стария континент продължава да е от Сирия, Ирак и Афганистан, а към този момент и от Венецуела.

Подробности и последни данни по тематиката за трендовете и ограниченията за справяне с миграционния напън към Европа ще разкрият през днешния ден във Валета от основаната в Малта Европейска работа за поддръжка в региона на убежището, представители на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации, както и неправителствения бранш в Малта и представители на държавното управление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР