За трета поредна година Лондон е най-скъпият град в Европа

...
За трета поредна година Лондон е най-скъпият град в Европа
Коментари Харесай

Тази столица отново е градът с най-скъпите наеми в Европа

За трета поредна година Лондон е най-скъпият град в Европа за наемане на квартира, макар че Brexit хвърля известна неустановеност върху финансовия център.

Месечният наем в английската столица е приблизително с съвсем 3700 паунда по-висок от междинния в цяла Европа, демонстрира отчет на аналитичната компания ECA International.

 Най-бедното място на Острова, където цените на жилищата порастват най-бързо
Най-бедното място на Острова, където цените на жилищата порастват най-бързо

Все повече хора напущат Лондон и се местят в провинцията

Необзаведен, тристаен апартамент в първокласните квартали на Лондон коства към 5400 паунда на месец, което е 4 пъти повече от междинния наем в други огромни градове в Обединеното кралство.

През последните месеци най-голямо нарастване на наемите във Англия е в Манчестър, Единбург и Глазгоу, заради огромното търсене. В Абърдийн спадът в нефтената и газовата промишленост е изпратил наемите надолу, сподели Алек Смит, управител на услугите за настаняване в ECA.

 Британците печелят повече от наем, в сравнение с от заплати
Британците печелят повече от наем, в сравнение с от заплати

Ръстът в цените на жилищата надвишава неведнъж този на възнагражденията

Макар в Лондон към момента да има " огромна неустановеност във финансовия бранш в светлината на гласуването за Brexit ", само че това наподобява не възпира наемателите.

" Остава да се види дали финансовата регулация в Ситито ще се промени доста след Brexit. Законовите промени през 2016 година доведоха до огромен брой покупки на парцели за отдаване чартърен, което усили предлагането на жилища чартърен в най-желаните региони на Лондон.

 Малкитe градове на Острова, където жилищата нарастват най-бързо
Малкитe градове на Острова, където жилищата нарастват най-бързо

Те са доста по-атрактивни за купувачите от столицата Лондон

Увеличаването на конкуренцията сред притежателите на парцели способства за скромното понижаване на междинния наем в столицата на Англия, макар че към момента е най-скъпият в Европа ", сподели Смит.

Москва е вторият най-скъп град в Европа за наемане на жилище, следван от Цюрих, Женева, Истанбул, Киев, Париж, Амстердам и Дъблин.

В международен мащаб най-скъп е Хонконг, като месечният наем за необзаведен, тристаен апартамент на първокласни места е приблизително към 10 461 $ (7586 паунда). Високите наеми в града се дължат на пренаселеността и " непрекъснато лимитираното предложение на парцели ", считат от ECA.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР