За трета поредна година и общо за шести път в

...
За трета поредна година и общо за шести път в
Коментари Харесай

Меси спечели "Златната обувка" за трети пореден сезон

За трета поредна година и общо за шести път в своята кариера Лионел Меси завоюва " Златната обуква " в Европа. Аржентинската звезда на " Барселона " приключи сеозна с 36 попадения.

Зад него остана Килиан Мбапе, който вкара 33 пъти. Далеч обратно в класацията са Фабио Куалярела (26 гола), Роберт Левандовски (22 гола), реализаторите на Висшата лига Садио Мане, Пиер-Емерик Обамеянг и Мохамед Салах (по 22 попадения) и Кристиано Роналдо, който се разписа 21 пъти в първия си сезон за " Ювентус ".

Меси е рекордьор в класацията за " Златната обувка ", като Роналдо има четири оценки. С по две са легендите Еузебио, Герд Мюлер, Марио Жардел и Тиери Анри. От настоящите играчи Луис Суарес е притежател на " Златната обувка " два пъти.

Меси е и първият, който печели в три следващи сезона.

" Не съм си мислил доста за този трофей. Все още сме тъжни за това, което стана против " Ливърпул " в Шампионската лига. Не съм в въодушевление за персонални награди ", сподели Меси.

В събота от 22 часа каталунците се изправят против " Валенсия " в опит да запишат нов дубъл в Испания. Те към този момент завоюваха 26-а купа в Ла Лига.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР