За трета поредна година Франсис Тиафо се класира за четвъртфиналите

...
За трета поредна година Франсис Тиафо се класира за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Шампионът Тиафо продължава защитата на трофея в Хюстън

За трета поредна година Франсис Тиафо се класира за четвъртфиналите на шампионата на клей в Хюстън.

Представителят на домакините, настоящ първенец в шампионата, се наложи с 6:2, 6:7 (4), 7:5 над Джеймс Дукуърт и към този момент е с позитивен баланс от началото на сезона – 8 победи и 7 провали.

През цялата среща Тиафо сервира на висота, като не позволи нито една точка за пробив и наниза 15 аса в срещата, траяла 2:15 часа игра.

„ В момента всяка победа е огромна вест за мен. Тази вечер не прави изключение. Щеше да бъде по-добре да затворя дуела в два сета, само че несъмнено играх добре и има от какво да съм удовлетворен “, разяснява Тиафо.

„ През целия дуел сервирах добре, не позволих противника ми да стигне до точка за пробив. Определено не желаех да завършвам присъединяване си в шампионата довечера “, добави локалният любим.

На четвъртфиналите Тиафо ще срещне Джордан Томпсън, който избави 3 мачбола и се наложи с 4:6, 7:6 (1), 7:6 (7) над Александър Ковачевич. Срещата продължи 3:34 часа и завърши след среднощ локално време.

„ Имах изключителни проблеми при сервис, страдах съвсем през целия дуел, само че по някакъв метод съумях да намеря път към успеха. Имаше доста дълги разигравания, което е хубостта на играта на клей “, разяснява Томпсън.
Австралиецът избави един мачбол при 5:6 във втория сет и още два в тайбтрека на третия – при 5:6 и 6:7 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР