За трета поредна година Фондация София – Европейска столица на

...
За трета поредна година Фондация София – Европейска столица на
Коментари Харесай

Над 300 се бориха за ученически супершампиони във „Възраждане Спорт Фест“

За трета поредна година Фондация " София – Европейска столица на спорта ", Столична община и Регионално ръководство на образованието дефинираха супершампионите измежду столичните учебни тимове посредством спортния празник " Възраждане Спорт Фест ". На комплекс " Спортна София-2000” в Зона Б-5 в новооткрития парк " Възраждане " над 300 представители на 31 учебни заведения в продължения на два дни излъчиха най-хубавите в шампионатите по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса. Домакините още веднъж предложиха отлични условия с многочислените стадиони, площадки, многофункционалната зала и сервизните пространства.

На тържественото закриване участниците бяха наградени от Татяна Георгиева – ръководител на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, Николай Николов – член на Комисията за децата, младежта и спорта към Следствен отдел към окръжна прокуратура, Анатоли Илиев – орг. секретар на София – Европейска столица на спорта, Бойко Додов – изпълнителен шеф на " Спортна София ", Мариана Стоилова от Регионално ръководство на образованието София град и Цвети Божидарова от " Спортна София 2000 ", които благодариха на присъединилите се в надпреварите и пожелаха радостна почивка на всички.

Най-масов бе шампионатът по тенис на маса с присъединяване на 10 тима (7 младежки и 3 девически). Волейболната конкуренция събра 9 училищен отбора, а баскетболната 8. В шампионата по футбол в спор за трофея се впуснаха 4 учебни тима, а финалът бе извънредно оспорван, като се наложи дузпи да дефинират първенеца. След 3:3 в постоянното време против СПГТ, представителите на ПГАВТ " Попов " се оказаха по-точни от бялата точка и ликуваха с купата. Всеки участник получи фланелка от София – Европейска столица на спорта, а призьорите бяха отличени с медали и купи за първенците.

Ето и тези, които опазиха трофеи от предходната година: НТБГ при баскетболистите, Памела Филипова (СПГТ) и СГСАГ в тениса на маса при девойките надлежно самостоятелно и отборно.

Всички призьори на Възраждане Спорт Фест 2018:

Футбол: юноши ПГАВТ " Попов ", СПГТ, 128 СУ, 31 СУ.

Волейбол: девойки 51 СУ, 32 СУ, 137 СУ; юноши: 132 СУ, 51 СУ, 91 НЕГ
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР