За трета поредна година Фондация BCause - като официален партньор

...
За трета поредна година Фондация BCause - като официален партньор
Коментари Харесай

Близо 75 хиляди лева за училищни проекти събра #ЩедриятВторник

За трета поредна година Фондация BCause - като формален сътрудник за България на международното придвижване, провежда национална осведомителна и дарителска акция по случай празника на щедростта и дарителството - #ЩедриятВторник. В продължение на 4 седмици  30 учебни заведения от цялата страна набираха дарения за своите учебни планове  - от принадлежности за духовия оркестър през сензорна стая до спортно игрище. Две дарителски платформи участваха в самодейността - DMS - България (Единен дарителски номер) и Платформата.бг.

Училищните акции набраха общо 31 338 лева от 1414 донори в дарителските платформи. Допълнително на свои събития учебните заведения привлякоха дарения в размер на 43 559 лв..

Шест учебни акции получиха поддръжка, надхвърляща търсената сума. Това са: Дари с положително в ОУ `Св. Паисий Хилендарски`, с.Езерче, Лаборатория за преработване в Земеделската гимназия Силистра, Модерно е да си образован в СУ „ Иван Вазов ” - Вършец, Доброволците от СУ " В. Левски ", Вълчи дол желаят да дарят усмивка на уединен човек, Подкрепете златните олимпийци от Софийска математическа гимназия, Училищен химн на `Българско школо ".

Малко не доближи на Мисия `Модерна библиотека` в ОУ `Св. св. Кирил и Методий`, с.Правда да реализира задачата си. Около половината сума набраха: Детска площадка в двора на ОУ `Христо Ботев`, с. Камбурово, Екологично отопление за ОУ `Васил Левски`, с. Славяново, Ученически ъгъл за положително междучасие в НУ " Я.Сандански ", Разлог.

„ Следвахме тъкмо вашите препоръки и работата ни с доброволците беше главно отдадена на рекламата на акцията. Освен обществените мрежи, подготвихме и раздадохме флаери, изпратихме информация до локалната и варненската преса, дадохме изявление за радио Варна, снимаха ни за програмата Знание бг за БНТ2, излъчено на 3.12., потърсиха ни и от ТВ. Направихме постери, които поставихме на значими публични места в града, разпространихме известия по таблата в учебно заведение и на разнообразни места из града. Подготвихме даже и клип, който споделихме в обществените мрежи и изпратихме на линковете в Българска телеграфна агенция, изпратени от вас. Доброволците създадоха коледни и новогодишни картички, които са в продажба от една седмица. С почитание и голяма признателност на екипа на BCause за скъпите препоръки и скъпият опит, който натрупахме, с помощта на включването ни в #ЩедриятВторник. Весели Коледни и Новогодишни празници! “
Мария Петкова, координатор на Доброволчески клуб   " Усмивка "
Кампания: Доброволците от СУ " В.Левски ", Вълчи дол желаят да дарят усмивка на уединен човек!

Всички планове: https://givingtuesday.bcause.bg/giving-tuesday-2019/school-projects.html

Партньори в разпространението на информация за #ЩедриятВторник тази година станаха Български дарителски конгрес, Национална мрежа за децата, Заедно в час, Международната премия на херцога на Единбург, както и бизнес асоциациите Български конгрес на бизнес водачите, Американска комерсиална камара, Българска мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, Британско-българска бизнес асоциация.



Фондация BCause предложения огромни компании да изберат учебни планове, които да `осиновят` и да станат спонсори на Форум #ЩедриятВторник. Компанните, които направиха дарения и поддържаха самодейността, бяха: А1, Овергаз, ОББ, Kinstellar, Era, Дънди прешъс металс - Челопеч и Дънди прешъс металс – Крумовград, HP Enterprise, Аурибис. Генерален спонсор на Форума беше Tick42. Събитието беше предавано по едно и също време във facebook и Youtube от Саундвижън.

 GivingTuesday2019 forum 2

 Форум " Щедрият Вторник 2019 " се организира на 26 ноември в София, под мотото „ Лично за дарителството в учебно заведение “. На сцената на Клуб 1 в НДК приказваха -  Деница Сачева, зам. министър на МОН, Мигел Ернандес, търговски аташе в Посолството на Съединени американски щати в България, Любов Костова - шеф на Британски съвет в България, Линда Ауанис - създател и ръководител на Сдружение „ Съвет на дамите бежанки в България “, Сениха Бейхан - шеф на ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “ в село Правда, обл. Силистра, Любомир Аламанов, Александър Христов и Даниел Киряков – създатели на Център за разбори и спешни връзки, Красимира Кирчева - преподавател в СУ „ Димитър Благоев " – гр. Свищов, Тихомира Нанева – преподавател от „ Заедно в час “, Златина Стайкова e преподавател и съосновател на съдружие " Образование и здраве ".

Форумът приключи с двучасов рок концерт на две училищен групи - 58 Degrees от Софийската математическа гимназия и The Clinkyous Company от Немската езикова гимназия.

 GivingTuesday2019 forum 3

Видео клип, с гласа на водещия на Форума Стефан А. Щерев, беше предаван pro bono от медийния сътрудник bTV и в обществените мрежи. Медийни сътрудници на #ЩедриятВторник бяха още България Онер и Дарик радио.

 

Още за #Щедрият вторник/#GivingTuesday

#GivingTuesday е световна самодейност. Идеята се появява в Съединени американски щати през 2012 година като реакция по отношение на Черния петък и манията по безотговорно извършване на покупки по празниците, когато множеството хора, заливани отвред с рекламна информация, купуват прекалено много и ненужни движимости.

#Щедрият вторник/#GivingTuesday се отбелязва за първи път в България през 2014 година по самодейност на Фондация BCause, член на CAF Global Alliance. Създаден е и сайт http://givingtuesday.bcause.bg, с концепцията да притегля съидейници.

Тази година #ЩедриятВторник беше на 3 декември. Повече в уеб страницата на #ЩедриятВторник
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР