За това съобщи лидерът на ГЕРБ в социалните мрежиЕто какво

...
За това съобщи лидерът на ГЕРБ в социалните мрежиЕто какво
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна с Вселенския патриарх Вартоломей I

За това заяви водачът на ГЕРБ в обществените мрежи

Ето какво написа той:

" Вселенският патриарх Вартоломей I възглави вечерното свещенодействие, с което стартира отбелязването на литургичните тържества в чест на Св. Апостол Андрей Първозвани. Това е Тронният празник на Великата Христова Църква на Константинопол - Истанбул. Богослужението се организира в античния патриаршески катедрален храм " Св. вмчк. Георги Победоносец ", изясни Борисов.

И добави:

За мен беше голяма чест, че Негово Всесветейшество Вартоломей, който стои на Трона на Св. Андрей, дефинира против него да застана на най-високото място в Православната черква - на Трона на тогавашните императори на Източната Римска (Византийска) империя - тъкмо аз.

Тази чест ми беше оказана от патриарх Вартоломей I поради работата ми в името на православието ", похвали се още някогашният министър председател.

Бойко Борисов е получил медал " Кръст - Христос Вседържител ", стана ясно още от визитата му в Истанбул.

" Изказвам най-дъбоката си синовна благодарност и съзнавам изключителната отговорност, че съм почетен от Първосветителя на вселенското Православие с Орден “Кръст - Христос Вседържител ” на Майката-Църква по отношение на 130-годишнината от полагането на Основния камък на Желязната черква “Св. Стефан ” в Истанбул, възобновена с помощта на съглашението сред нашето държавно управление и моя огромен другар - президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР