За това колко вода трябва да пием на ден, има

...
За това колко вода трябва да пием на ден, има
Коментари Харесай

Защо е важно да пием вода?


За това какъв брой вода би трябвало да пием дневно , има разнообразни отзиви. Дали да пием сред 6 и 8 чаши дневно, два литра или даже повече? Другите течности броят ли се като заместители на водата и какви са сигналите, че пием незадоволително количество?

Вижте какво споделят експертите по тези въпроси.

Какви са изгодите от потреблението на вода?

Като се има поради, че две трети от нашия организъм се състои от вода, явно е за какво тялото ни се нуждае от хидратация. Хидратирането е належащо за храносмилането, кръвообращението, поддържането на естествена температура и вярната функционалност на мозъка и бъбреците. Водата е без подозрение най-съществения съставен елемент от човешкото тяло. Проучванията демонстрират, че незадоволителната ѝ консумация може да утежни умствените ни качества, както и да провокира отмалялост и главоболие. Изследователите са открили, че леката дехидратация въздейства негативно на силата, паметта и емоционалността ни.

Какви са признаците на дехидратация?

Жаждата и по-тъмния цвят на урината са най-показателните признаци. Заедно с това, може да усещаме отмалялост, замаяност и пресъхване на устните. В случаите, когато страдаме от диария, повръщане или тресчица, е изключително значимо да пием огромно количество вода, тъй като се обезводняваме още по-бързо. При някои условия рехидратиращите разтвори могат да бъдат потребни, тъй като те оказват помощ да се размени водата, солите и минералите, които тялото е изгубило. Бебетата, децата и старите хора са най-предразположени към дехидратация.

Какво количество вода би трябвало да консумираме дневно?

За всеки субект условията са разнообразни, тъй като зависят от здравословното положение, възрастта, тежестта, както и равнищата на интензивност, типа работа, която правят и климата, в който живеят. Пиенето на малко количество, само че постоянно, е най-хубавият метод да останете хидратирани. За приблизително целесъобразно количество на ден се счита изпиването на 6-8 чаши, с цел да се възвърне естествената загуба на вода - към 1,2 до 1,5 литра. Нискомасленото мляко и напитките без захар, в това число чай и кафе, са относително подобаващ сурогат. Много от храните, които ядем, също способстват за приема на течности - да вземем за пример чорба, сладолед, както и плодове и зеленчуци с високо наличие на вода , като пъпеш, тиквички или краставици.

Свързани публикации.. Алкализиране на организма с вода – оказва помощ ли? 0 Колко трайна е бутилираната вода? 0 Комбиниране на храни – къде се намества водата? 0

Можем ли да прекалим с потреблението на вода?

Възможно е да отидем и в другата прекаленост и да пием прекомерно доста течности, само че за множеството хора със здрави бъбреци това не е проблем, тъй като се компенсира от по-честото уриниране. Възможно затруднение е хипонатриемията - положение, което води до ниски равнища на натрий . Спортистите, които вземат участие в надпревари за устойчивост и одобряват прекалено много течности, също могат да бъдат изложени на риск.

Кога би трябвало да посетим доктор?

Ако не сме уринирали повече от 8 часа, усещаме се леко замаяни и изтощени, комплицирани или имаме интензивен пулс, би трябвало да се обърнем към доктор. Честата жадност пък, може да бъде признак на хронично здравословно положение, като диабет.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР