За това какво е е казано и написана много …

...
За това какво е е казано и написана много …
Коментари Харесай

Трансформирайте обидата си за да не се превърне в онкология!

 За това какво е е казано и написана доста … Всички знаят, че да се обиждаш е неприятно, че може да провокира доста заболявания …

Но макар всичките си познания за „ минусите “ на обидите, хората доста насилствено се разделят с тях, мъчно им е реализиран сходно положение. Всеки човек има лична „ засегнатост “.

И тази засегнатост може да бъде друга: огромна или голяма, дълбока или стаена. Тя може да бъде горчива и пареща, жестока и кръвна, както и непоносима и остра, сериозна, смъртоносна засегнатост, тежка или унищожаваща.

Обидата е директната високоскоростна автомагистрала към тежките  заболявания.

Чувството за засегнатост поражда у човек, когато има вяра, че е станал обект на някаква ужасна неправда, тягост, нанесено му е надълбоко огорчение, осъществена е по отношение на него машинация или непризнателност.

Това горчиво, неприятно възприятие се появява, когато сме тежко засегнати. Обидата е нашата реакция на несправедливо обвиняване. Това е „ драскотина “ по нашата уязвима и ранима душа.

Ако в света имаше особено устройство, което да вижда обидите, заседнали в нас, тогава щяхме да забележим, че обидите в тялото „ се демонстрират “ под формата на мускулно напрежение или, казано по различен метод, те се проявят под формата на блокажи.

И колкото по-старателно човек се пробва да скрие негодуванието си, толкоз повече мускулите му се свиват. Експертите, посветили повече от един живот на проучвания по този въпрос, настояват, че при приемане на обиди горната част на тялото (над диафрагмата) и ставите страдат най-вече. В същото време мускулите на гърдите и гърлото са изключително стегнати.

В живота има обстановки, когато просто би трябвало безмълвно да „ преглътнем “ засегнатост, която засяда в гърлото ни като буца. С течение на времето този случай се не помни (у някои  по-рано, у някои по-късно), само че на това място, където е буцата, остава мускулното напрежение. А в мускулите, които постоянно са в „ свито ” положение, кръвообращението понижава, което от своя страна понижава имунитета. А това е директен път към заболяванията.

Ако у човек стартират проблеми с щитовидната жлеза, тогава евентуално би трябвало да се замисли: „ Не съм ли Прекалено обидчив? “ И даже продължителната кашлица може да бъде породена от потиснати страсти. Дълготрайните и продължителни недоволства са рискови, тъй като дълбаят в тялото и го лишават от насладата от живота. Обидата е повода за множеството ракови болести.

Освен медицински, има заплаха и от психически последствия от нашите вътрешни прекарвания. Един прелестен ден афектираната страна може просто да „ избухне “.

От казаното нагоре може да се направи един, само че верен извод: Да се обиждате е нездравословно за здравето!

Но даже и да знаят това, хората все пак подхождат към обидите с изключително „ творчество “ … Те могат да крият засегнатост против себе си, могат да крият засегнатост против различен човек, могат да търпят обиди от някого или да работят като самите те наскърбяват.

Те също могат да бъдат афектирани от заобикалящия ги свят и хора от друг пол, да вземем за пример: „ всички мъже са гадове “, „ всички дами са кучки “. Някои хора даже са склонни да пазят засегнатост, да я лелеят и да я носят със себе си през целия си живот.

Психолозите постоянно се натъкват на обстоятелството, че има категория хора, които са прекомерно склонни към засегнатост. Това са хора, които по принцип не желаят да поемат отговорност за живота си и подсъзнателно желаят да я трансферират върху раменете на други хора.

Изначално те се слагат в ролята на „ почтена жертва “, а другия – в ролята на „ нарушител “. При този метод всеки баланс във връзката се срутва. Някои употребяват обидата като доста добър и комфортен метод за манипулиране на други хора. Но те могат да бъдат манипулират единствено „ тези другите “, които са склонни да усещат виновност в себе си.

Но би трябвало да се разбере, че сама по себе си тази засегнатост няма да реши проблемите ни, а единствено ще лишава непрекъснато виталните ни сили, от които се нуждаем, и ще ни убива морално.

Най-добрият метод да се справите с другите обиди е вашето самообладание, приемливост, способността да простите и да игнорирате всички опити на другите хора да ви унижават или наскърбяват. Трябва да осъзнаем, че сме господари на личните си усеща и на личния си живот.

За трансформиране на обидите, можете да употребявате една доста мощна техника за унищожаване на такива блокажи – Хоопонопоно. Хоопонопоно е антично хавайско изкуство за решение на проблеми.

Преведена от хавайския език, тази дума безусловно значи „ коригиране на неточност “, „ да се направи вярно “ или може да се каже  по различен метод „ основаване на съвършенство “. Наистина е зашеметяващо просто, както и всичко същинско в нашия свят.

В основата на това лежи нашето осъзнаване, че ние сами носим цялата отговорност за личния си живот и за това, което се случва в него, за всички хора, които съществуват и са съществували в живота ни, за всичките им дейности. Няма външни аргументи за това, което се случва, всички аргументи са вътре в нас. Външният свят е единствено проекция на нашия вътрешен. И с цел да измененията средата си, първо би трябвало да измененията себе си.

Има четири вида утвърждения:

Съжалявам
Моля те, елементарни ми
Благодаря ти
Обичам те.

Тези елементарни изречения би трябвало да се повтарят още веднъж и още веднъж, нон стоп, обръщайки се към Бога, към Създателя, към Висшата мощ или към Вселената – име, както ви разрешава вашата вяра или изповедание. Творецът има доста имена. Всичко това е демонстрация в този свят на еднакъв поток на Творческата сила.

Тези четири мъдри изречения имат особено значение и с изключение на непрекъснатото им и постоянно повторение, би трябвало да знаете и какво се крие зад тях.

Например, съществено сте се скарали с обичания човек. Кажете мислено или на глас:

Съжалявам – т.е. Не знаех и даже не осъзнавах, че внезапно съм основал тази свада. (Това към този момент значи осъзнаване на случилото се).
Моля те, елементарни ми – за това лековерие и несъзнаване за това, което върша. (Тоест, това е приемането на обстановка, откакто сте наясно, освобождение от възприятието за виновност …)
Благодаря ти – за това излекуване и решение на казуса ми. Благодаря ти за всичко това, което си е тръгнало от подсъзнанието ми. (След това цялостно приемане на обстановката преходът на тези „ негативни “ сили към „ позитивни “ към този момент стартира, явно раздразнението и експанзията отминават …)
Обичам те – откровено и от все сърце. (Тук протича цялостно разтваряне на обидата в силата на любовта, вашето душевно успокоение и обща естетика с Вселената, ориентирани към двата участващи обекта в ситуацията).

Хавайският способ за излекуване Хоопонопоно ще помогне да изчистите подсъзнанието си и да премахнете всички негативи от събитията и вашето обграждане. Проблемите нормално се вземат решение сами. За излекуване и избавление тези четири изречения ще бъдат задоволителни, единствено би трябвало да се произнасят свястно.


 

Методът „ Хоопонопоно “ твори чудеса

Аз доста скърбя Прости ми Обичам те Аз ти благодаря Това са фразите, които би трябвало непрекъснато да се повтарят по метода „ Хоопонопоно “. Благодарение на тези вълшебен думи се почиства паметта,…

И не забравяйте – у обидчивия човек, животът, като предписание, е безпаричен на усещания и е еднообразен. Нашата душeвност е проектирана по този начин, че да „ не работи “ без усещания. И тогава нашите отрицателни страсти могат да работят като метод за повишение на тонуса на организма и обогатяване на живота ни със събития. Може би е по-добре да намерите различен, по-конструктивен метод да усетите пълнотата на живота? Например, намерете си работа по душа. В последна сметка, интензивният човек, потънал в креативните си проекти, не е податлив да концентрира вниманието си върху незначителни дреболии.

Само ние самите можем да променим живота си, да го създадем ярък, богат и забавен!

econet

 

Непростените страсти унищожават здравето, а тежки страсти като засегнатост и отчаяние, унищожават организма

 

 Защо мозъкът ви от ден на ден се запълва с мисли за проблеми, рецесии, премеждия, и по този начин нататък? Проблемът е в това, че неизлекуваните обиди не си потеглят. Натрупвайки се, те се…

Цялата публикация

 

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР