За тези шест месеца ние променихме историята, променихме света, самите

...
За тези шест месеца ние променихме историята, променихме света, самите
Коментари Харесай

Зеленски: За шест месеца променихме историята, променихме света

За тези шест месеца ние променихме историята, променихме света, самите ние се променихме. Това съобщи украинския президент Володимир Зеленски в своето обращение към нацията по случай Деня на независимостта на Украйна.

„ Сега знаем кой в действителност ни е брат и другар, а кой даже не е инцидентен прочут. Кой резервира своето име и  репутация, и кой се вълнуваше за това терористите да имат лице. Да кого в действителност сме ненужни и къде вратите са отворени за нас. Разбрахме кой кой е. А целият свят разбра кои са украинците. И какво е  Украйна. Повече никой няма да каже – това е някъде там до Русия. “ – сподели Заленски, представен от Укринформ.  

„ Ние сме свободният народ на самостоятелна Украйна. След шест месеца, през които се пробват да ни унищожат, ние сме свободният народ на самостоятелна Украйна. И това е истината за нашето бъдеще. Свободният народ на самостоятелна Украйна. (…) На 24 февруари ни споделяха: нямате шансове. На 24 август ние споделяме: Честит Ден на независимостта, Украйна! “ – добавя украинският президент.

„ Украинският народ мъжеството му въодушевиха целия свят. Дадоха на човечеството нова вяра, че справедливостта не е напуснала циничния ни свят дефинитивно. И в него към момента побеждава не силата, а истината. Не парите, а полезностите. Не петролът, а хората. “ – акцентира той.

„ До през вчерашния ден светът не беше обединен. COVID-19 блестящо сподели: всеки е самичък за себе си. След шест месеца Украйна промени това.  Във всички учебници по история в света ще има раздел „ Времената, когато Украйна сплоти света “. Когато на демокрацията още веднъж й пораснаха зъби. Когато тиранията получава отговор на този език, който схваща.

Някои споделяха: Европа към този момент не е в играта. Слаба, разединена, пасивна, сънлива. Украйна съживи целия континент. Европа излиза на площада. Европа постанова строги наказания. Европа единомислещо признава: Украйна е предстоящ член на Европейския съюз. “ – споделя още украинският водач.

„ Никога до момента по света публичното мнение не е имало такова въздействие върху политиците. Днес хората диктуват насоките на властта и разпоредбите за държание. Да си апатичен, неактивен, муден е срамно. Да си колеблив и прекомерно внимателен е срамно. Да приказваш неенергично, размито и прекомерно дипломатично е срамно.  Да не подкрепяш Украйна е срамно. И да казваш, че се е появила отмалялост от Украйна и срамно. Това е доста комфортна позиция: отмалялост – това е прикритие, с цел да си затвориш очите. И през днешния ден ние чуваме от водачи на света и от елементарни жители: ще бъдем с вас до края, до успеха. “ – показва Володимир Зеленски.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР