За тези от нас, които мечтаят за буйна, зелена градина,

...
За тези от нас, които мечтаят за буйна, зелена градина,
Коментари Харесай

Скучно ви е? Ето как да си направите терариум у дома

За тези от нас, които мечтаят за буйна, зелена градина, само че нямат място, терариумът може да бъде много прилична опция. Плюс това, терариумът е отлично решение даже за тези, които не могат да отглеждат цветя и бързо ги уморяват. Той се отглежда съвсем самичък и е доста елементарно да процъфтява без да полагате доста старания за него.
Tерариумът е превъзходен план, в случай че имате малко време (да речем, 2-3 часа според от обширността на вашия дизайн) и желаете да създадете цветно малко местообитание, уместно за всяка масичка за кафе.
Започнете да създавате терариума на няколко пласта
За начало прибавете тъничък пласт камъни на дъното на контейнера си (стремете се към към 1,5 инча). Това ще ви помогне да осигурите дренаж за вашите растения. След това прибавете пласт деен въглен. Това е системата за пречистване на вашия терариум, която поддържа водата на растенията прясна и предотвратява развиването на бактерии.
 Как да си извършите терариум удома Как да си извършите терариум удома
За тези от нас, които мечтаят за буйна, зелена градина, само че нямат място, терариумът може да бъде много прилична опция. Плюс това,...
За третия пласт поставете малко почва върху дейния въглен. Повечето типове ще работят, само че в случай че работите със сукуленти и кактуси, ще желаете да се придържате към почвен вид, предопределен за тези типове растения. Докато изграждате този пласт, не забравяйте да добавите задоволително почва, с цел да побере корените на вашето растение (дори можете да оформите дупка, до момента в който работите). Почвеният пласт би трябвало да е по-дебел от предходните два, като и трите се прибавят на към една трета от височината на вашия терариум. Уверете се, че е добре опакован и без въздушни джобове.
Стандартната  почва за саксии ще работи съвършено, стига да е с високо наличие на органични субстанции. Ако не сте сигурни, не се колебайте да употребявате една от многото почви, създадени особено за терариумни приложения.
Добавете вашите растения
Сега е време за най-важната стъпка: слагане на вашите растения в терариума. След като ги извадите от контейнерите им, изтрийте непотребната почва от корените. Поставете първо най-големите растения навътре в терариума, като стигнете до най-малкото по мярка - използвайте пинсетите си или набор от клечки, с цел да поставите тези дребни растения тъкмо по този начин. Тези принадлежности са потребни и в случай че вашият съд има дълъг, стеснен отвор.
Поставете всяко растение в дупките, които сте образували в почвата, и леко ги покрийте с пръст. Когато сте подготвени, всичко, което остава да извършите, е да добавите малко декоративни камъни, с цел да завършите вашия мини култивиран пейзаж.
 Растенията, които може да ви пазят от вируси вкъщи Растенията, които може да ви пазят от вируси вкъщи
В изискванията на пандемия от ковид всички търсим спомагателни способи да защитим себе си и околните си от зараза. Някои елементарни...
Персонализирайте терариума си с предмети,  като пластмасови фигурки, украсителен мъх или даже някои открити предмети.
Как да поддържате своя терариум?
Ако имате затворен терариум, давайте му всекидневно вода с бутилка за напръскване. За отворените поливайте един път седмично - насочете се към влажна или леко влажна почва, не изцяло наситена.
Докато вашите растения порастват, може да откриете, че би трябвало да ги подрязвате понякога. Не отлагайте това за неопределен срок - премахването на мъртвия напредък може да предотврати изгниване и да поддържа растенията ви (и терариума) да наподобяват витални за дълго време напред.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР