За тези няколко месеца жена българска държи кормилото на Световната

...
За тези няколко месеца жена българска държи кормилото на Световната
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Не трябва да си затваряме очите срещу неравенството

За тези няколко месеца жена българска държи кормилото на Световната банка. Не ми е изключително мъчно. Това съобщи Кристалина Георгиева, изпълняващ длъжността президент на Световната банка в предаването Панорама. Ние увеличихме капитала на международната банка с 50%. Никой не вярваше, че по време на администрацията на Тръмп може да го реализираме, разяснява тя.

По думите й международната търговия ни е служила и ще продължава да ни служи добре. В момента темповете на търговия се забавени, забавят се и темповете на стопански напредък. Ако развиването върви по този начин, че да има повече наравенство, рано или късно хората ще се възпротивят, разяснява Кристалина Георгиева.

Според нея главният мотор на увеличението на разликата в приходите на хората идва от това, че ние като общество не можем да се концентрираме над тези, които имат повече потребност от подадена ръка да живеят по-добре.

Не би трябвало да си затваряме очите против неравенството, добави тя. Женската мощ в бизнеса идва от това че дамите са по-самовзискателни, сподели Кристалина Георгиева. Жените имат потребност от повече независимост на дейности, като махмен законодателсните спънки, сподели тя. Световната стопанска система има малко по-малко енергения от колкото имаше от предходната година. Растежът се забавя на всички места, сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР