За тези, които страдат от пролетна алергия, пълноценният живот през

...
За тези, които страдат от пролетна алергия, пълноценният живот през
Коментари Харесай

Какво трябва и НЕ трябва да правим при пролетна алергия

За тези, които страдат от пролетна алергия, пълноценният живот през пролетния сезон наподобява задача невъзможна. Но в случай че сте наясно какво би трябвало и какво не би трябвало да вършиме, сигурно ще преминете по-леко през всички неразположения.
Това са 20 съвета, които е наложително да спазвате напролет, в случай че страдате от сенна хрема.
1. Опитайте се да останете вкъщи в сухи и ветровити дни. Тогава централизация на полени във въздуха е най-висока. След дъжд техните равнища спадат фрапантно и тогава е най-хубавото време за разходка.
2. Когато излизате на открито, носете слънчеви очила. По този метод ще предпазите очите си от дразнещия прашец.
3. Затваряйте прозорците на автомобила си, когато шофирате, изключително отвън града.
4. Старайте се да не напускате града по време на дейния разцвет, защото отвън него концентрацията на пъстър прашец е доста по-висока. Избягвайте дейностите в градината.
5. След прибиране вкъщи, вземете душ и изперете облеклата си. По косата и облеклата ви полепват прахови и поленови частици, които в допълнение ще усложнят положението ви.
6. Сушете облеклата си на закрито, за предпочитане в сушилня. Ако простирате прането на открито, по него ще полепне прашец от цъфтящите растения.
7. Използвайте климатик в колата и вкъщи. Заложете на специфични въздушни филтри, които филтрират алергените. Редовно почиствайте дома си с прахосмукачка с антиалергични HEPA филтри.
8.Спете на затворени прозорци.
9. Внимавайте с домашните любимци. По време на разходка, полените полепват по козината им.
10. Изкъпете се и измийте косата си преди лягане. Така вероятността от алергични пристъпи през нощта понижава доста.
 Каква е разликата сред хранителна сензитивност и алергия Каква е разликата сред хранителна сензитивност и алергия
През последните години от ден на ден се хора се оплакват от нетърпимост към някаква храна. Дали обаче става дума за алергия, или чувствит...
11. Приемайте предписаните ви антихистаминови лекарства. Препоръчителни са тези от 2-ро и 3-то потомство (лоратадин, левоцетиризин и други), защото те са по-безопасни и по-рядко предизвикват унесеност.
12. Редовно впръсквайте в носа си спрей на основата на физиологичен разтвор или дестилирана вода. Това ще облекчи назалната конгестия и ще улесни отделянето на слузта от синусите.
13. Най-ефективният метод за справяне с пролетните алергии е посредством алергенна имунотерапия. Преди започване на лекуването експертът ще дефинира какво тъкмо предизвиква алергията и по-късно ще приложи инжекционна терапия. Тя ще разрешат на тялото последователно да „ свикне “ с алергена и това ще докара до понижаване тежестта на признаците. 
14. Избягвайте психоемоционалната и тежка физическа интензивност.
15. Ако е допустимо, пътувайте до климатична зона с различен поленов календар, до морския бряг или до планината, където концентрацията на полени е доста по-ниска. Планирайте ваканцията си като авансово се съобразите с интервала на цъфтежа на алергенни растения в региона на определената от вас дестинация за отмора.
 Алергия към тренировките и фитнеса - допустимо е Алергия към тренировките и фитнеса - допустимо е
Представете си, че една жена пие няколко напитки вечерта, изпива малко ибупрофен сутринта за махмурлука и потегля да тича. Никога преди...
16. В случай на обостряне на полинозата, отложете осъществяването на планувани интервенции и превантивни имунизации.
17. Не използвайте медикаменти, козметика, хомеопатични или билкови лекарства, в случай че съдържат екстракти от растения, към които сте алергични.
18. При пътешестване носете със себе си предписаните ви медикаменти. В случай на анафилактичен потрес ще може да реагирате незабавно.
19. Започнете да си водите „ Дневник на пациент със сенна хрема “, в който би трябвало да посочите датата на поява на признаците, какъв брой мощно изразени са те и какво лекуване сте употребявали. Отбележете и датата, на която те са изчезнали изцяло. По този метод ще улесните експерта при определяне на подобаващото за вас лекуване.
20. По време на обострянето на сенната хрема е належащо да се съблюдава характерна хипоалергенна диета според от полените, към които сте алергични.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР