За тези, които спазват поститеВеликденският пост започна от 2 март

...
За тези, които спазват поститеВеликденският пост започна от 2 март
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – сряда – 11.03.20

За тези, които съблюдават постите

Великденският пост стартира от 2 март и продължава до 19 април. Забранява се потреблението на храни от скотски генезис - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки.

За тези, които не съблюдават пости

І вид – по лунен календар

Можете да готвите през днешния ден обичаните си ястия. Нашето тяло в този интервал е в положение на нараснала интензивност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в рационални дози храната няма да навреди.

Само бъдете деликатни към себе си. Ако внезапно не се почувствате добре от артикул или ядене, по-добре е да не продължавате да го приемате.

Може да пиете бяло и алено изсъхнало вино, бира, само че без различен корав алкохол.

Тъй като този интервал е превъзходен за другарство, би било хубаво, в случай че поканите другари на посетители или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и положителната компания - това е формулата за положително въодушевление и самочувствие в този ден!

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКА КАЙМА С ДОМАТИ (бързо, елементарно, вкусно)

Продукти: 300 г телешка кайма, 1 глава лук, 1 морков, 4-5 белени нарязани домати от консерва, 1 с.л. олио, 2 с.л. брашно, 1 с.л. краве масло, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарязаните лук и морков на ситно се задушават в олио и малко вода. След като поомекнат се прибавя каймата, по-късно разтвореното в малко вода брашно.

Посолете, прибавете черния пипер, разбъркайте и оставете да поври добре на спокоен огън.

След като махнете ястието се прибавят кравето масло и магданозът.

ІІ вид – Цветна диета

Основният принцип е, че всеки ден би трябвало да се употребяват артикули единствено от един цвят. Днес се употребяват жълти артикули. Обикновено в сряда са зелените артикули, само че защото е 17 лунен ден и неговият цвят е жълтият, то е по-добре да се употребява тази опция. Ефектът ще е двоен.

Жълти артикули: лимон, ананас, праскови и кайсии (може сушени), мандарини, жълт пипер, жълти ябълки, царевични зърна, тиквичка, някои типове сирене, кашкавал, мед, яйчен жълтък (не повече от два на ден), горчица, куркума.

Жълтите артикули оказват мощно въздействие върху телесното и душевно положение. Имат позитивен резултат върху умствените качества, успокояват нервната система, зареждат с сила и усъвършенстват работата на черния дроб. Съдържат доста витамин С.

Трябва да се храните на дребни порции 4-5 пъти дневно. Пийте повече вода. Избягвайте газираните питиета и алкохол.

КРЕМ СУПА ОТ КАРТОФИ С ГОРЧИЦА

Продукти: 500 г картофи, 1 л зеленчуков бульон, 1 с.л. горчица, 125 мл течна сметана, 1 скилидка чесън, 2 жълтъка, 2 стръкчета култивиран чай (салвия), черен пипер, сол.

Приготвяне: Обелените картофи се нарязват на кубчета и се пускат във врящия бульон да се варят за 25 минути. След като се сварят и поизстинат, се пасират на безпрепятствено пюре. Добавят се горчица и сметана и супата се връща още веднъж на котлона, като се оставя да кипне.

Ако е доста гъста се разрежда с още бульон или топла вода. Подправя се със сол и черен пипер, смъква се от огъня и се застройва с разрушените жълтъци.

Поднася се гореща, поръсена с измитите и нарязани листенца култивиран чай. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР