За тези, които се канят да преписват, на пост ще

...
За тези, които се канят да преписват, на пост ще
Коментари Харесай

Последна проверка на камерите и класните стаи преди матурите

За тези, които се канят да преписват, на пост ще дебнат над 10 000 квестори

Училищата в трескава подготовка преди старта на матурите. Хиляди квестори и камери ще наблюдават за преписващи. В понеделник на изпит по български език и литература ще се явят над 55 000 дванайсетокласници. Матурата е с дълготрайност от четири астрономически часа.

За втора поредна година тя ще се организира на модули - точно това, съгласно Образователното министерство, е довело до по-малко опити за преписване предходната година. Само 11 бяха анулираните работи в цялата страна през 2017 година, което е двойно по-малко от предходни години.

За тези, които се канят да преписват,  на пост ще дебнат над 10 000 квестори . Те ще " охраняват " класните стаи, коридорите и даже санитарните възли.

Учениците ще имат право да излизат от стаята единствено сред обособените модули, откакто към този момент са запечатали и предали работата си по предходния.

Започна външното оценяване на близо 64 000 четвъртокласници

Основното терзание предходната година беше дали времето е задоволително за всяка от обособените елементи. Затова от МОН вкарват ново предписание от тази година. Квесторите ще имат уговорката да записват продължителността на работа на всеки един абитуриент по всеки един от модулите.

След края на матурите ще се направи разбор дали да не се усили, или редуцира времето на всеки един от модулите. Срещу опитите за преписване и тази година се включва видеонаблюдението в действително време. Такова ще има във всяка от близо 4200 класни стаи. Директорите успокояват, че това не влиза в несъгласие с новия Закон за отбрана на персоналните данни.

Мобилните телефони са неразрешени както за учениците, по този начин и за квесторите .

Изпитът стартира тъкмо в 8.00 часа. След този час на територията на учебното заведение и двора няма да се позволяват външни лица. / Нова тв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР