За Tesla, съдейки по неотдавнашното ѝ решение на 8 август

...
За Tesla, съдейки по неотдавнашното ѝ решение на 8 август
Коментари Харесай

Клиентите на Tesla се сдобиха с права да съдят компанията, поради забавянето в разработката на автопилота

За Tesla, съдейки по неотдавнашното ѝ решение на 8 август да анонсира роботизирано такси, тематиката за автопилота се трансформира в един от централните въпроси в конкурентната битка, само че автопроизводителят също би трябвало да се изправи и против претенциите освен на регулаторите, само че и на недоволните клиенти. Последните неотдавна потвърдиха правото си да държат Tesla виновна за забавеното създаване на цялостен автопилот.

Както отбелязва Reuters, тази седмица областен съд в Калифорния е отхвърлил жалбата на Tesla по дело за групов иск, потвърждавайки, че клиентите са били заблудени по отношение на времето за създаване на технология, която разрешава на фирмените електрически автомобили да работят без водач. От 2016 година, настояват ищците, Tesla е дала обещание на своите купувачи на електрически транспортни средства, че ще създаде такава технология в границите на къс интервал от време, стимулирайки ги да купуват софтуерни разновидности, които в действителност нямат съответен капацитет за автоматизация.

Окръжният арбитър Рита Лин в Сан Франциско постанови, че притежателите на електрическите автомобили Tesla в американските юрисдикции могат да обвинят компанията в занемаряване на договорните отговорности и погрешното им показване въз основа на техните убеждения по отношение на способността на хардуера и софтуера на Tesla да ползват равнище на самостоятелност, което разрешава на лидера да кара през цялата страна от запад на изток или в противоположна посока без човешка интервенция. Самото изказване на Tesla за способността на нейната електроника да обезпечи цялостна или съвсем цялостна автоматизация на процеса на шофиране, съгласно съдията, съдържа ненадеждна информация.

Груповият иск против Tesla се основава на обвинявания от пенсиониран юрист от Калифорния, който твърди, че още през 2016 година е платил $8000 за опцията FSD, очаквайки скоро да получи дейни функционалности за подкрепяне на лидера, съответни на неговите благоприятни условия, защото заради естественото си стареене, той не може да разчита на личната си съответна реакция и действието на сетивата си. Шест години по-късно Tesla към момента не е предоставила на ищеца опцията изцяло да остави контрола върху електрическото транспортно средство, до момента в който е вътре в него и до момента в който кара. Не се прецизира какво обезщетение желае прокуратурата по случая.

Междувременно, както изяснява уеб сайтът Electrek, Илон Мъск от страниците на своята обществена мрежа X оповестява за способността на актуализирания FSD 12.4, който ще бъде пуснат тази седмица за участниците в затвореното бета-тестване, да усили междинния пробег на един автомобил с пет или даже 10 пъти при автоматизиран режим без интервенция на лидера спрямо версията 12.3 на този комплекс. До края на юни Мъск дава обещание да пусне актуализация 12.5, която освен ще усъвършенства изминатото разстояние без човешка интервенция, само че и ще комбинира фрагменти от код за градска среда и автомагистрали, които до момента са били създадени и компилирани поотделно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР