За тежки умишлени престъпления мярката задържане под стража е за

...
За тежки умишлени престъпления мярката задържане под стража е за
Коментари Харесай

Прокуратурата щяла да внимава Йоан Матев да не избяга

За тежки умишлени закононарушения мярката " задържане под стража " е за период от не повече от 8 месеца, само че в случай че плануваното наказване е над 15 години, карцерът може да е година и половина. Съдът счита, че защото Йоан Матев е малолетен, би трябвало да бъде арестуван единствено 8 месеца, само че ние считаме, че би трябвало да се вземе поради тежестта на вероятната глоба и по тази причина апелираме. Това съобщи представителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Зорница Таскова по нашумялото дело за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година.
Припомняме, че на първа инстанция съдът реши да освободи Матев, след 8 месеца, прекарани в ареста. Прокуратурата обаче апелира, като делото ще се гледа на 14 ноември.
По думите на Таскова пред Нова телевизия, управляващите са взели всички ограничения " обвиненият Матев да не се отклони от рамките на следствието ". Вземаме всички ограничения да предотвратим това, увери Таскова. Тя посочи, че отбраната на Йоан Матев прави всичко допустимо в границите на процесуалния развой да не се запознае с материалите по цялото произвеждане т.е. да протака делото. Ползван е следният прийом – да се пращат молби за едно и също нещо от всички вероятни участници в отбраната на Йоан Матев.
Същевременно вуйчото на убития от Матев Георги съобщи, че има вяра в институциите и обществото би трябвало да ги поддържа. Според него, прокуратурата и съдът работят по този метод, с цел да се " задвижи " делото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР