За тази година статистиката показва, че има над 80 успешни

...
За тази година статистиката показва, че има над 80 успешни
Коментари Харесай

Явор Колев: Над 80 са успешните операции срещу педофили тази година

За тази година статистиката демонстрира, че има над 80 сполучливи интервенции против педофили, три от тях са от последната седмица. За страдание с развиване на технологиите, достъпът на децата до обществените мрежи е прекомерно елементарен. Това съобщи пред БНТ Явор Колев, шеф трансгранични закононарушения в ГДБОП.

Децата са елементарно манипулируеми, биват принуждавани да правят полови дейности пред камера. Широко публикувано е и шерването на файлове със полово наличие. В следствие се стига и до контакт, където се търси действителното принуждение.

Явор Колев сподели, че сега уеб страниците за запознанства губят публика, само че това е за сметка на фейсбук, където и педофилите търсят своите жертви. Няма данни играта „Син кит“ да има въздействие в България. Това е по данни и на европейските, и на съветските ни сътрудници, сподели Колев.

По думите му рискови хора има и в чисто детски уеб сайтове. По-важна е предварителна защита, работата с децата в учебно заведение, в фамилна среда. По-евтино е да оставиш детето пред компютъра, в сравнение с да бъде ангажирано вниманието му от родителите.

Според Колев родителите би трябвало да подхващат нерадикални ограничения, просто да беседват и да знаят какво се случва в всекидневието на децата. Какви забавни публикации са прочели и други

Явор Колев прикани всички, които имат сигнал за злоупотреби, да споделят на уеб страницата на ГДБОП за кибер закононарушения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР