За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на

...
За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на
Коментари Харесай

На 3 март транзитното движение през Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на Република България от 20 ч. на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде лимитирано двупосочното директно прекосяване на транспортни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово - връх Шипка - Казанлък.
Както всяка година директният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и назад.
Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да употребяват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и назад.
За област Стара Загора придвижването ще минава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково - Проход на Републиката - Велико Търново и назад, като пренасочването ще става при пътен възел „ Мъглиж " (пресичането на път I-5 с път I-6).
Ограничението не важи за проведения междуградски автобусен превоз.
За гостите на тържествата придвижването на 3 март ще се провежда както следва:
- От 6 ч. до 14 ч. се обезпечава еднопосочно придвижване на колите от град Габрово и град Казанлък към връх Шипка, като паркирането ще се прави по предписание на органите на ОД на МВР-Габрово и ОД на МВР-Стара Загора;
- От 14 ч. до 18 ч. колите ще минават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.
Алтернативен маршрут за връзка сред Северна и Южна България е Троянският проход, през който е позволено прекосяването на транспортни средства до 12 тона.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР