За сводничество в Малта е осъден близък приятел на плеймейтката

...
За сводничество в Малта е осъден близък приятел на плеймейтката
Коментари Харесай

Закопчаха авер на Русата Златка! Арестуваха го в Малта за сводничество

За сводничество в Малта е наказан непосредствен другар на плеймейтката Златка Райкова - Русата Златка.

48-годишният Васил Телбизов влиза в пандиза, откакто призна виновността си пред съда в Малта. Заедно с него санкции получиха още една българка - Катя Кокинос, и пет техни съучастнички в закононарушението от Молдова. Всички те потвърдиха пред магистратите обвиняванията на локалната прокуратура, че са основали незаконно място за проституция.

Според следствието Васил Телбизов е играел ролята на админ, като се е грижил за жилището, в който се е намирал бардакът. Мястото било наето от него и от българката Катя Кокинос. В жилището шестте проститутки водели клиентите си, като постоянно те били намирани от Телбизов. Изкараните пари били разделяни поравно сред всички членове на групата, откриват проверяващите.

Васил Телбизов е апетитен от полицията за един от сводниците с максимален обсег у нас и в чужбина. Дружбата му със Златка е с многодишна история. Двамата се познават от родния си Пазарджик. При един от следващите си арести Телбизов е в компанията на плеймейтката в столично заведение. Тогава у него са откирити 17 хиляди евро. За парите Златка обяснила пред ченгетата, че ги дала назаем на приятеля си Телбизов.
Пазарджишкият сутеньор е прочут на полицията още от средата на 90-те години на предишния век. Тогава той прохожда в престъпния свят с обири, само че бързо се преориентира към по-печелившия бизнес - сводничество. Използвайки чара си и вродената си просветеност, Телбизов бързо съумява да завоюва доверието на девойки, които желаят да печелят доста пари против най-малко старания. Така през 1995 година той съумява да изведе зад граница първите си проститутки, които нарежда в Германия. Някои от девойките сами го търсели за настойник и напълно скоро славата му се разнесла.
Действията му в Германия не остават незабелязани от локалната полиция, която стартира да го държи под око. Така през 1997 година Телбизов е арестуван в Берлин, където са му повдигнати обвинявания в трафик на хора и проведена незаконна група. Още с влизането си в ареста той се показва за психологично болен. Настанен е в профилирана клиника за хора с сходни проблеми, където е подложен на проучвания. Пред немските лекари Телбизов споделя, че е изпаднал в меланхолия, която го подтиквала към самоубийство.

Заради проблемите с немските ченгета Телбизов пренасочва труженичките си към Франция и Италия. Френските управляващи бързо влезнали в дирите на сводника. Постепенно служителите на реда в Ница, Марсилия, Монпелие и други градове събрали данни за активността на Телбизов и посредством Европол уведомили пазарджишката прокуратура и полиция. В последна сметка пазарджишкият сводник излежава четири години в пандиза и излиза на независимост през 2014 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР