За Световен ден на децата, в Балабановата къща в Стария

...
За Световен ден на децата, в Балабановата къща в Стария
Коментари Харесай

Пловдивски ученици показаха невероятни плакати

За Световен ден на децата, в Балабановата къща в Стария град в Пловдив беше открита първата Национална ученическа галерия „ Плакат “, проведена от Национална художествена гимназия „ Цанко Лавренов “ Пловдив и Държавната организация за протекция на детето.

51 млади художници от учебните заведения по изкуствата към Министерството на културата интерпретираха тематиката „ Сигурността на децата в действителна и виртуална среда “, а творбите им бяха оценени от експерти.

В журито, управлявано от доктор Ненко Атанасов, основен помощник в Националната художествена академия в София, участваха преподаватели в НХА и АМТИИ – Пловдив, графични дизайнери, представители на Министерството на културата и Държавната организация за протекция на детето.

Комисията дефинира две първи награди – на Сахак Касапян от НХГ „ Ц. Лавренов ” за плаката му „ Лабиринт ” и на Ивет Петкова от Националната гимназия за приложни изкуства „ Св. Лука ” - София за творбата ѝ „ Много си сладка ”.

Втора премия завоюва Йоана Карчева от софийското приложно учебно заведение, а трета стана Хатче Алиева от НХГ „ Димитър Добрович ” - Сливен.

Журито даде и пет поощрителни награди - на Силвия Иванова от Сливен и на възпитаниците на пловдивската художествена гимназия Атанас Каракашев, Златина Илиева, Йоана Караиванова и Радослава Иванова. Георги Костадинов бе отличен като най-млад създател.

Директорът на НХГ „ Цанко Лавренов “ Светлозар Чавдаров поздрави призьорите и разгласи, че формалната гала по награждаването им ще се състои в Държавната организация за протекция на детето в София през декември. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР