За света и за Европа рибарството става все по-важен отрасъл.

...
За света и за Европа рибарството става все по-важен отрасъл.
Коментари Харесай

Изтичат сроковете за предложения за финансирането на рибарството у нас



За света и за Европа рибарството става все по-голям бранш. Европейският съюз ще го финансира и в идващия програмен интервал. До 5-и февруари Консултативният съвет за Черно море би трябвало да направи оферти до Брюксел по какъв начин тъкмо и кои посоки да се финансират.

Не може едни и същи риболовци в разнообразни сдружения да имат друг брой квоти. Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Йордан Господинов , общоприет секретар на Консултативния съвет за Черно море:

Става въпрос за едни и същи кораби, едни и същи рибари, дори са били в едно и също съдружие, едните се местят от едното съдружие и търсят по-добри условия. Нашата организация е доста огромна. Ние ги поддържаме с преправка, с изкупуване, с образования, с доста неща.

Относно улова на калкан Господинов разяснява:

Не можеш да ловиш калкан, в случай че нямаш документи. Има тъкмо избрани места за стоварване и това Брюксел го знае. Няма нищо прикрито и покрито. Ние също знаем кои са бракониери, само че Изпълнителната организация по риболовство наложи много сериозен надзор.
Цялото изявление с Йордан Господинов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР