За сватбеното ми тържество моите шаферки ми подариха буркан със

...
За сватбеното ми тържество моите шаферки ми подариха буркан със
Коментари Харесай

12 безценни съвета за младоженци

За сватбеното ми празненство моите шаферки ми подариха буркан със препоръки, които да последвам, откакто с годеника ми се оженим. Той съдържаше извънредно доста листчета с послания – някои бяха занимателни (например „ постоянно гледай в хладилника да има най-малко една бира “), а други бяха доста съществени и свързани с оцеляването на брака ни.

Сега, когато съм омъжена, постоянно споделям същите тези препоръки – и други научени уроци – с близки и приятелки, с вярата да им оказа помощ да изградят мощни брачни взаимоотношения. В свят, където хората се развеждат прекомерно постоянно, препоръките от женени двойки не са извънредно скъпи.

Затова ви представям моите 12 съвета за благополучен брак:

1. Никога не спирайте да „ ходите “ с половинката си

Няколко месеца след сватбата ни, изненадах брачна половинка си със занимателни и закачливи известия и покана за среща. Цяла вечер се преструвахме, че това е първата ни среща, и това ни накара да се усещаме по-млади и по-свързани. Този съвет е остарял колкото света, само че постоянно работи. Щом спрете да „ ходите “ с половинката си, част от магията изчезва. Продължавайте да излизате на срещи – планувани или спонтанни, – с цел да поддържате романтиката жива!

2. Някои разногласия не си заслужават

Побеснявам, когато по мивката в банята има негови косми. Непрекъснато подвигах кавги, до момента в който не разбрах, че те изсмукват повече време и сила, в сравнение с чистенето. Понякога ще се дразните на някои от постъпките и изявленията на половинката си и ще ви се желае да избухнете. Преди обаче да го извършите, помислете си дали си коства да се карате.

3. Ако обаче не говорите, проблемите няма да се решат сами

Съпругът ми е податлив към работохолизъм и това постоянно основава напрежение посред ни, когато чакам да се прибере вкъщи или когато работата му провали проектите ни за уикенда. В брака постоянно изникват глупави проблеми, за които не си коства да спорите, само че ще се сблъсквате и с такива, които изискват сериозен разговор. Когато показах опасенията си, че службата му застава посред ни, той изрази подготвеност да сложи някои граници – да вземем за пример да не приема служебни позвънявания по време на вечеря. Ако не бяхме разискали казуса, той щеше да ни тормози и да стане прекомерно огромен за превъзмогване.

4. Редувайте се в домакинските отговорности

Тъй като съм по-добър готвач, до скоро готвех единствено аз. А тъй като не претърпявам кучешки изпражнения, мъжът ми се заемаше да чисти след любимеца ни. Смятахме, че е разумно и заслужено да разделим домакинските отговорности на този принцип. В последна сметка обаче и двамата се отегчихме от отговорности си и започнахме скрито да се чудим за какво непрестанно би трябвало да вършим едно и също, освен това без помощта на другия. Все още сготвям най-вече аз, а той нормално чисти след кучето, само че към този момент сме по-склонни да се редуваме и да споделяме отговорностите, с цел да не се отегчаваме от тях.

5. Не забравяйте вълшебните думички „ апелирам “ и „ благодаря “

Веднъж след сватбата помолих мъжа си да направи нещо небрежно. Помислих, че съм споделила „ апелирам “, само че той настоя, че не е чул думичката, заради което се е почувствал изкомандван. Не разбрахме кой е крив и кой – прав, само че огорчението му прерасна в скандал, който ни потвърди какъв брой значими са вълшебните думички даже след сватбата. Не бихте желали половинката ви да се усеща недооценена или като даденост. Доброто образование подсигурява, че тя е наясно с вашата признателност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР