За стрелба при един от входовете на базата на американския

За стрелба при един от входовете на базата на американския ...

Стрелба във военноморска база в Тексас, стрелецът свързан с Ал Кайда.

За стрелба при един от входовете на базата на американския флот в град Корпус Кристи (Тексас) съобщават световните агенции. Тя беше поставена под блокада.

DEVELOPING: One security force member has been injured in a shooting at Naval Air Station Corpus Christi in Texas.

The shooter has been neutralized, Navy officials say. https://t.co/IqHDVn7Hpp
— ABC News (@ABC) May 21, 2020
"Силите за сигурност на ВМС отреагираха на инцидент със стрелец тази сутрин около 06:15 ч. Стрелецът беше неутрализиран. Всички входове на съоръжението остават затворени", пише на страницата на базата във Facebook.
Според Reuters сътрудник на органите по безопасност на ВМС е ранен.
Полицията поясни в страницата си във Фейсбук, че всички входове на базата остават затворени и призова хората да избягват да ходят там.

Today`s shooting at Naval Air Station Corpus Christi in Texas is terror-related, FBI officials sayhttps://t.co/dPlBSeWqBP
— CNN Breaking News (@cnnbrk) May 21, 2020
Стана ясно, че стрелецът е 20-годишният Адам Алзали, служещ в Корпус Кристи, съобщава CNN.
Алсали е застрелял в гърдите един от охранителите на входа, който нападнал. Той преодолява пазачите, разбива преградата и влиза в базата. След това излиза от колата и започва стрелба. След което е убит от охраната на базата.
След смъртта на заподозрения, бомба в него не била открита. FBR води разследването.
По първоначални данни Алзали е гражданин на САЩ от сирийски произход, вероятно поддръжник на салафитско-джихадистка идеология, съобщава CNN.
Властите са открили различни акаунти в социалните мрежи, свързани със стрелеца, чрез тях той изразявал подкрепа за ISIS и Ал Кайда на Арабския полуостров (AQAP).
Припомняме, че в същата база имаше подобна блокада през декември. А във връзка с друг инцидент миналата година мъж се призна за виновен за това, че е унищожил собственост на американското правителство и за притежаване на откраднато оръжие. Тогава мъжът вряза камион в преграда на базата.
Властите разследват за евентуални връзки с него. За момента няма терористична група, която да е поела отговорност за нападението.

Източник: actualno.com