За стрелба при един от входовете на базата на американския

...
За стрелба при един от входовете на базата на американския
Коментари Харесай

Стрелба във военноморска база в Тексас,

За пукотевица при един от входовете въз основата на американския флот в град Корпус Кристи (Тексас) оповестяват международните организации. Тя беше сложена под обсада.

DEVELOPING: One security force member has been injured in a shooting at Naval Air Station Corpus Christi in Texas.

The shooter has been neutralized, Navy officials say. https://t.co/IqHDVn7Hpp
— ABC News (@ABC) May 21, 2020
" Силите за сигурност на Военноморски сили отреагираха на случай със стрелец тази заран към 06:15 ч. Стрелецът беше обезвреден. Всички входове на оборудването остават затворени ", написа на страницата въз основата във Фейсбук.
Според Reuters помощник на органите по сигурност на Военноморски сили е ранен.
Полицията разясни в страницата си във Facebook, че всички входове въз основата остават затворени и прикани хората да заобикалят да вървят там.

Today`s shooting at Naval Air Station Corpus Christi in Texas is terror-related, FBI officials sayhttps://t.co/dPlBSeWqBP
— CNN Breaking News (@cnnbrk) May 21, 2020
Стана ясно, че стрелецът е 20-годишният Адам Алзали, служител в Корпус Кристи, оповестява CNN.
Алсали е прострелял в гърдите един от охранителите на входа, който нападнал. Той преодолява пазачите, разрушава преградата и влиза в базата. След това излиза от колата и стартира пукотевица. След което е погубен от защитата въз основата.
След гибелта на обвинения, бомба в него не била открита. FBR води следствието.
По първични данни Алзали е жител на Съединени американски щати от сирийски генезис, евентуално покровител на салафитско-джихадистка идеология, оповестява CNN.
Властите са разкрили разнообразни сметки в обществените мрежи, свързани със стрелеца, посредством тях той изразявал поддръжка за ISIS и Ал Кайда на Арабския полуостров (AQAP).
Припомняме, че в същата база имаше сходна обсада през декември. А по отношение на различен случай предходната година мъж се призна за отговорен за това, че е унищожил благосъстоятелност на американското държавно управление и за владение на откраднато оръжие. Тогава мъжът вряза камион в бариера въз основата.
Властите проверяват за възможни връзки с него. За момента няма терористична група, която да е поела отговорност за нападението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР