За страните с висок дял на въглища в енергийния им

...
За страните с висок дял на въглища в енергийния им
Коментари Харесай

Борисов: Комините дали пушат в САЩ, Китай или Виетнам, атмосферата го донася и при нас

" За страните с висок дял на въглища в енергийния им микс, каквато е България, Полша и други, преходът към климатична индиферентност ще изисква по-високи равнища на вложения и дейни ограничения в обществената сфера ".
Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си на 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид. Премиерът Борисов уточни, че в България 46% от електрическата енергия се създава от въглищни централи, които са съществени базови мощности, като през зимата този % доближава до 60.
" В същото време, желая да отбележа, че съгласно статистиката на Евростат, България е на второ място в Европейски Съюз по понижаване на излъчванията на въглероден диоксид от изгарянето на изкопаеми горива за 2018 година спрямо 2017 година, а точно с 8,1%, следвайки Португалия, която заема водеща позиция с 9% ", сподели министър председателят Борисов пред водачите на международния конгрес в Мадрид.
Българският министър-председател акцентира, че за страната ни нуклеарната енергетика играе значима роля за гарантиране на националната, районната и европейската енергийна сигурност, като в това време дава сила на налични цени и е основен детайл за прекосяване към нисковъглеродна стопанска система.
" Нейното значение като главен дирек на европейската електроенергийна система без въглеродни излъчвания бе доказано и в оповестената през 2018 година дълготрайна визия на Европейска комисия за понижаване на излъчванията на парникови газове до 2050 година ", подчертава министър председателят Борисов. Той бе безапелационен, че страната ни ще продължи да разчита на нуклеарната сила и през идващите години.
" Емисиите на Европейски Съюз са единствено 9 % от международните. Първият и вторият замърсител - най-големите в света, ги няма тук. Това са Съединени американски щати и Китай ", сподели още министър-председателят Бойко Борисов в границите на Конференцията. Той означи, че Европейски Съюз понижава своите излъчвания и добави, че по този въпрос здравето и качеството на живот на всеки един жител по света би трябвало да бъдат поставяни преди всичко.
" Защото комините дали пушат в Съединени американски щати, Китай или Виетнам, атмосферата го донася и при нас. Да се обединим и всички дружно да накараме тези несъмнено прогресивни в стопанската система си страни да се съобразят с чудовището, което идва с измененията в климата ", сподели в умозаключение министър председателят Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР