За страните с висок дял на въглища в енергийния им

...
За страните с висок дял на въглища в енергийния им
Коментари Харесай

Борисов към ЕС: Да накараме САЩ и Китай да се съобразят с чудовището на климата

За страните с висок дял на въглища в енергийния им микс, каквато са България, Полша и други, преходът към климатична индиферентност ще изисква по-високи равнища на вложения и дейни ограничения в обществената сфера . Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си в границите на 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид.

Премиерът уточни, че в България 46% от електрическата енергия се създава от въглищни централи, които са съществени базови мощности. През зимата този % нараства до 60%.

Борисов акцентира, че без значение от това по данни на Евростат страната ни се подрежда на второ място в Европейски Съюз по понижаване на излъчванията на въглероден диоксид от изгарянето на изкопаеми горива за 2018 година спрямо 2017 година, а точно с 8,1%, следвайки Португалия, която заема водеща позиция с 9%.
 Премиерът на Испания се нахвърли на отрицателите на климатичните промени
Премиерът на Испания се нахвърли на отрицателите на климатичните промени

Трябва да се оказва опозиция на различните обстоятелства

Той съобщи, че за България нуклеарната енергетика играе значима роля за гарантиране на националната, районната и европейската енергийна сигурност, като в същото време дава сила на налични цени и е основен детайл за прекосяване към ниско въглеродна стопанска система.

По думи на Борисов смисъла й като главен дирек на европейската електроенергийна система без въглеродни излъчвания е било доказано и в дълготрайната визия на Европейска комисия за понижаване на излъчванията на парникови газове до 2050 година

Премиерът бе безапелационен, че страната ни ще продължи да разчита на нуклеарната сила и през идващите години.
 Гутериш: Борбата с климатичните промени не е задоволителна
Гутериш: Борбата с климатичните промени не е задоволителна

Той направи изказването преди 25-ата конференция по изменение на климата (COP25)

Той акцентира, че излъчванията на Европейски Съюз са единствено 9 % от международните, до момента в който н ай-големите замърсители са Съединени американски щати и Китай. Той означи, че Европейски Съюз понижава своите излъчвания и добави, че по този въпрос здравето и качеството на живот на всеки един жител по света би трябвало да се слагат преди всичко.

" Защото комините дали пушат в Съединени американски щати, Китай или Виетнам, атмосферата го донася и при нас. Да се обединим и всички дружно да накараме тези несъмнено прогресивни в стопанската система си страни да се съобразят с чудовището, което идва с измененията в климат а ", прикани българският министър председател.
 Борисов пази живота и здравето против мръсния въздух и измененията в климата
Борисов пази живота и здравето против мръсния въздух и измененията в климата

" Ще коства скъпо, само че ще се опитаме... в един миг сигурно ще ни принудят "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР