За страната не е добре да взимаме количества от Газпром

...
За страната не е добре да взимаме количества от Газпром
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Служебното правителство следва план, в който финалната стъпка е да се обърне към „Газпром“.

За страната не е добре да взимаме количества от „ Газпром " поради идния арбитраж. „ Газпром " не е благонадежден енергиен снабдител, тъкмо противоположното. Той се употребява като инструмент от Путин, с цел да рекетира Европа. Това сподели Ивайло Мирчев от „ Демократична България " в предаването „ Денят стартира в неделя " по Българска национална телевизия.

По думите му служебното държавно управление следва проект, в който финалната стъпка е да се обърне към „ Газпром ".

Няма прогрес при диалозите с Турция, уточни Мирчев. Терминалът за полутечен газ в Гърция и с подсилен потенциал. Според него страната ни сега няма никаква потребност от „ Газпром ". „ Тук не става дума за борба на русофили и русофоби. Служебното държавно управление трябваше да контракти слотовете - и сега има свободни ", разяснява Ивайло Мирчев и съобщи, че служебният кабинет не пази националния интерес.

По думите му би трябвало да се измисли обезщетителен механизъм за бизнеса и за битовите консуматори, както и поддръжка за общините. Тази стъпка би трябвало да бъде готова от служебното държавно управление, с цел да бъде гласувана в първите дни на новия парламент ", добави Ивайло Мирчев.

Относно идните избори на 2 октомври той разясни, че обособени организации, партии и публични групи би трябвало да имат достъп до софтуерния код на машините за изборите, с цел да няма благоприятни условия за пробив, което ще подсигурява честността на вота. „ Тук приказваме за волята на Централната изборна комисия ", посочи Мирчев.

Според него пред опция за книжен избор, машинният е по-доброто решение. „ Големите измами в изборния развой се случват при хартиените бюлетини - трансформират се преференции, фалшифицират се протоколи, до момента в който при машините има ясно отчитане ", сподели още Ивайло Мирчев.

Той разяснява, че се чака идващият парламент да бъде тежък и комплициран. „ Не можахме да предложим необятна антикорупционна коалиция, това беше най-правилният ход сред „ Продължаваме промяната " и „ Демократична България ", надяваме се да работим добре в идващия парламент ", сподели още Ивайло Мирчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР