За стотици български граждани Новата година започна с проблеми, с

...
За стотици български граждани Новата година започна с проблеми, с
Коментари Харесай

Нинова: БСП иска оставки на министри, не на чиновници, за винетките

За стотици български жители Новата година стартира с проблеми, напрегнато,  с паники към винетките. Проблемът с винетките демонстрира, че системата е в цялостен безпорядък, ръководят ни некомпетентни и необразовани хора, унищожена е правовата страна и държавността въобще.
 Делчев: Системата за е-винетките не проработи, тъй като някой по веригата нещо е откраднал  Глосов: Проблемите с електронните винетки са и поради хакерска интервенция  Борисов подреди три уволнения поради абсурда с електронните винетки
Борисов се подиграва с народа с изявленията си, за неговото държавно управление още веднъж няма отговорност, а за хората отговорността е - 180 млн. лева от джоба им, в този момент и санкции, в случай че им бъдат наложени, и напрежението, на което са подложени, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден.

По думите й правовата страна е унищожена, тъй като предложенията за въвеждането на системата не са били направени по естествения законов ред, нямало е никакво координиране, не са били внесени  от Министерски съвет, а от депутати от ГЕРБ - Нанков, Иванов и група. " Сега обаче не виждаме на никое място тези депутати - да излязат и да обяснят - какво направиха и каква тежка отговорност носят ", сподели още тя и напомни, че последните ремонти в закона са били импортирани на 17-ти декември, на 31-ви декември Борисов е присъединил Северната дъга,а на 2-ри януари я е извадил. По думите й това е доказателство за хаоса, некомпетентността, неграмотността и цялостното тъпчене на правовата страна и на законодателния ред в страната. Според нея ръководещите се подиграват с народа, тъй като изявлението, че когато се минава от книжен към електронен притежател постоянно има разтърсвания, е неуместно.

" Никога няма разтърсвания, господин министър председател, нито в Германия, нито в Австрия, нито в Унгария има разтърсвания. Има в България, тъй като и администрацията, и Министерски съвет са безусловно некомпетентни да проведат тази система по този начин, както би трябвало ", безапелационна бе Нинова.
Корнелия Нинова съобщи, че няма отговорност за държавното управление и това излиза наяве и от решенията, които са взети през днешния ден - още веднъж трима служители ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която би трябвало да поеме държавното управление. 

За нас оставката на министри е безусловно наложителна в този случай. Отговорността е политическа, а не на служители, поради това, което предизвикаха на всички, заключи Корнелия Нинова.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР