За средновековната резиденция се носят страховити легендиЗамъкът в Боровец, зад

...
За средновековната резиденция се носят страховити легендиЗамъкът в Боровец, зад
Коментари Харесай

Замъкът на Косьо Самоковеца сякаш е прокълнат

За средновековната резиденция се носят страховити митове

Замъкът в Боровец, зад чиито каменни стени в предишното въртеше незаконни покупко-продажби Константин Димитров - Косьо Самоковеца, е на пазара за недвижими парцели от няколко месеца. Но неприятната популярност на някогашния му собстевник, в композиция със страховита легенда, която се разнася от уста на уста из самоковска околия, вледеняват мерака на всеки, който се оглежда за парцел на територията на аристократичния зимен курорт.

Масивната сграда, която авторитетният контрабандист приживе ползваше за частна, бе оповестена за обмен против фантастичната за родните стандарти сума от 8 милиона евро, напомня " Ретро ". С днешна дата обаче брокерите търсят нов притежател на имението на Самоковеца против занижена цена. Замъкът се продава с съвсем 5 милиона евро по-малко, или против 3 300 000 евро.

Планинският парцел е без аналог в България. Резиденцията е облицована с натурален камък и е с разгъната застроена повърхност от 780 кв.м., а парцелът към парцела е 4520 квадрата, с огромен открит и отопляем басейн.

Самоковският ъндърграунд необут преди време е пекъл мръвки на барбекю в обособена сграда от цели 130 квадрата, колкото 4-стаен апартамент. Изграден е и гараж за 4 автомобила, моторни шейни и други транспортни средства.

В интериорен проект къщата се гордее с неповторим дизайнерски план, който съвсем не е пипан от времето на Самоковеца. Стените, таваните и подовете са напълно с орехово дърво, а мебелите са поръчкови, напълно от естествено дърво и кожа от най-голям клас. Имотът разполага с 3 големи спални и 5 бани, в някои от които бидетата и тоалетните чинии са с позлатени детайли.

За средновековната резиденция на Константин Димитров из околията се носят страховити митове. Паметливи самоковци разправят, че часове след разстрела му в Амстердам преди 16 години ято от няколко десетки гарвани атакувало Замъка и дни наред пернатите грачели злокобно над парцела. Местните приели това за неприятен знак, защото с най-едрия представител на семейство вранови са свързани голям брой поверия за проклятия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР