За справянето с мистериозния убиец на хора в град Гуанда

...
За справянето с мистериозния убиец на хора в град Гуанда
Коментари Харесай

Зловещо: Загадъчно същество убива мъжете в град, специалист по чудовищата ще ги спасява

За оправянето с мистериозния палач на хора в град Гуанда в югозападната част на Зимбабве, е бил притеглен експерт по прогонването на свръхестествени чудовища, оповестява локалният вестник The Chronicle.

Местните поданици настояват, че съществото се е появило в река Мцхабези преди към 50 години. Твърди се, че първите му жертви са възпитаници, които са отишли ​​до моста за вода и са се удавили при странни условия.

Някои от тях споделили преди гибелта си, че виждат риба във водата. През последните години покрай същия мост постоянно изчезват във водата къпещи се хора.

Касиерът на локалния клон на Националната асоциация на лечителите в Зимбабве, Гого Банда, намира за мощно съмнително, че всички удавени са мъже. Според нея е невероятно да се изясни гибелта им по естествени аргументи, защото реката не е задоволително дълбока, с цел да съставлява заплаха за възрастен човек.

В същото време Банда изключва, че в удавянето са взели участие русалки: телата на всички жертви са открити, а жертвите на русалките изчезват безследно.

С търсенето на съществото ще се заеме пророкът на Апостолската черква на Сион в Централна Африка, Мехлули Мойо. В неговия опит към този момент има няколко сходни случая: той твърди, че е съумял да победи таласъмите, които тероризирали учители в село Кези, взел участие е в изгонването на павиан от начално учебно заведение в Гуанда и избавил жителите на Гаранемба от голяма змия, която давила хора.

Мойо се надява, че Светият Дух ще му разкрие повода за гибелта на хората на моста над Мцхабези. Ако е магьосничество, пророкът ще се оправи със съществото самичък. Ако гибелта е породена от духовете на предците, той предлага свързването със съответните хора, които ще извършат ритуала на умиротворяването.

Апостолската черква на Сион е петдесятна християнска черква. Последователите на тези африкански църкви имат вяра в богоизбраността на африканците и се стремят да основат нов Сион в Африка.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР