За справяне с бедността, да се въведе диференциран Данък добавена

...
За справяне с бедността, да се въведе диференциран Данък добавена
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Алчността е в основата на неравенството богати-бедни

За справяне с бедността, да се вкара диференциран Данък добавена стойност (ДДС), който да смени досегашните 20 %, предложи като част от ограниченията за разрешаване на казуса финансовият специалист Мика Зайкова в изявление пред „ Фокус ”. Тя посочи, че неравенството, освен в България, само че и по света, пораства. Зайкова уточни също, че от 2007 година Организация на обединените нации има резолюция по този въпрос, като специалистите наивно считат, че с растежа на стопанската система и подобряването на икономическите индикатори, бедността ще намалее и ще се усилва заетостта, а главната причина за неравенството е алчността.

Експертът и добави, че 1% от хората в света държат 53 % от благосъстоянието, като в България обстановката не е друга. „ При нас има една специфичност - най-нисък е рейтингът на Народното събрание, тъй като процесите на неравенството се генерират още със законите.

В България минималната заплата се трансформира вероятно веднъж в годината, приходите и работните заплати на нашите политици, които се базират на заплатите на депутатите, порастват два пъти годишно най-малко “, изясни тя. Мика Зайкова добави, че други значими фактора са вложенията и вътрешното търсене. Според нея са нужни същински промени в образованието и обществената политика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР