За спиране на търговските войни, които води САЩ с ЕС

...
За спиране на търговските войни, които води САЩ с ЕС
Коментари Харесай

Льо Мер: Световната търговия не може да се базира на закона на джунглата

За прекъсване на комерсиалните войни, които води Съединени американски щати с Европейски Съюз и Китай прикани и френският финансов министър Брюно льо Мер по време на срещата на министрите от Г20, написа европейското издание Politico.

" Световната търговия не може да се базира на закона на джунглата и едностранното повишение на митата ", разяснява той, представен от Агенция Франс Прес, допълвайки, че това състояние ще трансформира всички в губещи, ще отслаби икономическото развиване и може да има разрушително политическо отражение.

Преди срещата в Буенос Айрес и финансовият министър на Германия Олаф Шолц прикани Съединени американски щати да се придържат км комерсиалните правила, които имаме сега.
В отговор техният американски сътрудник Стивън Манучин съобщи: " Ако Европа има вяра в свободната търговия, ние сме подготвени да подпишем съглашение без мита и бариери, без дотации ".

Politico показва, че по-късно през тази седмица ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер ще посети Вашингтон в опит да понижи напрежението в този търговски спор сред двете страни, подбуден от въведените мита за импорт на европейски артикули от администрацията на Белия дом.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР