За Специализираната болница за активно лечение по детски болести Проф.

...
За Специализираната болница за активно лечение по детски болести Проф.
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска близо 2 млн. лв. за заплати и нова техника в педиатричната болница

За Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев " ще се преведат 1 700 000 лева, сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след среща с премиера Бойко Борисов и представители на лечебното заведение.

Средствата ще бъдат по механизма за програмата " Майчино и детско опазване на здравето ". „ Утре ще внеса план за разпореждане на Министерския съвет, с което на Министерството на здравеопазването ще се дават в допълнение за 15 апарата за дихателна неинвазимна реанимация 500 хиляди лева, и за 50 кувьоза още 750 хиляди лева “, уточни министър Ананиев.

Апаратурата ще бъде разпределена сред държавни и общински лечебни заведения.

До края на май ще се разгласи социална поръчка за инжинеринг на новата детска болница и разчитаме, че при започване на септември ще стартира строитеството й, сподели още той. Министър Ананиев напомни, че през вчерашния ден започнаха и договарянията с Българския лекарски съюз за смяна на цените на някои клинични пътеки, като предпочитано ще се завишат цените на в педиатрията. С наредбата за специализациите ще се планува и увеличение на местата за специализанти по неонатология.

Проф. Иван Литвиненко от болничното заведение изрече удовлетворение и признателност от срещата и добави, че в този момент значително напрежението е намаляло, защото са получили отклик на всичките им претенции.

„ С министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев организирахме среща с лекари и неонатолози от детската педиатрична болница. Взехме решение Специализираната детска болница " Професор Иван Митев " да получи 1 700 000 лв. за лекуване на пациентите и за нарастване на заплатите на работещите там “, разгласи министър председателят на формалния си профил във Фейсбук. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР